Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ: ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣ KΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Τμήματα από τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων διέρρευσαν πρόσφατα, αφήνοντας εκτεθειμένα τα κυβερνητικά στελέχη που το προηγούμενο διάστημα πετούσαν το μπαλάκι της ευθύνης στην πλευρά «των ειδικών γιατρών και επιστημόνων». H επιτροπή των ειδικών λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας, όπου γιατροί και επιστήμονες «αποφασίζουν» ήδη προαποφασισμένα από την κυβέρνηση μέτρα, ώστε να εξυπηρετούνται τα νεοφιλελεύθερα προστάγματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η Επιτροπή, είναι οι «οδηγίες» του Γ. Γεραπετρίτη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 19/3/21, για τη χαλάρωση των μέτρων, και η «ενημέρωση» του  Α. Σκέρτσου στους ειδικούς για τη χρήση των self test, αφού όμως είχε ήδη αποφασιστεί από την κυβέρνηση! Τέλος, ακόμα και ο Σ. Τσιόδρας, ο πιο «έμπιστος» της κυβέρνησης, δηλώνει ότι διαφωνεί με όλες τις διατάξεις και τα νέα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα καταστροφικά.

Ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα, πολλά μέλη της επιτροπής είχαν δείξει έντονα την αντίθεση τους πάνω στα μέτρα της κυβέρνησης, άσχετα που οι φωνές τους καταπνίχτηκαν από τα καλοπληρωμένα  ΜΜΕ. Είχαν αντιταχθεί στο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι του 2020, στο εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, είχαν διευκρινίσει  ότι οι διαδηλώσεις και οι παρέες στις πλατείες δεν αποτελούν εστίες διασποράς και συνεχώς τόνιζαν την σημασία της ενίσχυσης του ΕΣΥ. Διαφωνίες υπήρξαν και σχετικά με τα νέα μέτρα που αφορούν το άνοιγμα των σχολείων, το βιαστικό άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού και φυσικά τα περιβόητα self test. Παράλληλα, γιατροί και ειδικοί απαιτούν επανειλημμένα αύξηση των ΜΕΘ, επιτάξεις και προσλήψεις προσωπικού, θεωρώντας ότι το βασικό αίτιο όξυνσης της πανδημίας είναι η διάλυση του ΕΣΥ, για τα οποία ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του αδιαφορούν επιδεικτικά. 

Η κυβέρνηση αποποιήθηκε ακόμα μια φορά τις ευθύνες της, όπως έχει κάνει για τους πάνω από 10.000 νεκρούς, τους εκατοντάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ και την κατάρρευση του ΕΣΥ, ψηφίζοντας με τροπολογία το ακαταδίωκτο για τα στελέχη της. Για να προστατεύσει τα συμφέροντά της έχει δώσει ασυλία στα μέλη της για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, στην αστυνομία που ανοίγει κεφάλια και τρομοκρατεί, στα αφεντικά και σε πάσης φύσεως εγκληματίες, ναρκέμπορους, νονούς της νύχτας, παιδεραστές και βιαστές. Την ίδια στιγμή η υπόλοιπη κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με όργιο αστυνομικής βίας, καταστολής, διώξεων και προστίμων και βλέπει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της να τσακίζονται το ένα μετά το άλλο.   

Η κυβέρνηση, εδώ και έναν χρόνο, παίζει με τις ζωές μας κρύβοντας κάθε φωνή λογικής κάτω από τις ανάγκες του καπιταλισμού. Με αγώνες, ενότητα και αλληλεγγύη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τις ελευθερίες μας και τις ζωές μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ  –  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ