Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Νέα επιχείρηση τρομοκρατίας έστησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι. Από την Παρασκευή 16/4 νωρίς το απόγευμα, μέλη της νεοσύστατης ομάδας Ο.Δ.Ο.Σ. (Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων) στήθηκαν περιμετρικά της πλατείας για να αποτρέψουν οποιαδήποτε συγκέντρωση ή συνωστισμό στην πλατεία. Παράλληλα, πραγματοποιούσαν ελέγχους στους δρόμους και τα στενά της περιοχής, μοιράζοντας πρόστιμα με το «τσουβάλι». Στην περιοχή βρίσκονταν επίσης και οι συμμορίτες ΟΠΚΕ και ΜΑΤ. Συνολικά η περιοχή θύμιζε φρούριο με την παρουσία πάνω από 150 αστυνομικών. Παρόμοια αστυνομική επιχείρηση στήθηκε στην οδό Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, με αστυνομικούς να μοιράζουν σωρεία προστίμων σε περαστικούς.

Η ξεδιάντροπη δήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την παρουσία αστυνομικών σε πλατείες προς αποφυγή συνωστισμού αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης για διαρκή αστυνομοκρατία δημόσιων χώρων, με πρόσχημα την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Η επιχείρηση παγίωσης παρουσίας της ΕΛΑΣ σε πλατείες και γειτονιές, με πρόφαση την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, δημιουργεί ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στην περιοχή, με σκοπό να τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αποδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης: από τη μία κόβει 600 εκατ. από τον προϋπολογισμό για την Υγεία, απολύει γιατρούς και νοσηλευτές, άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ. Από την άλλη, χρηματοδοτεί συνεχώς κανάλια, μεγαλοεπιχειρηματίες και αστυνομία, προσπαθώντας να χτυπήσει οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης ή διαμαρτυρίας απέναντι στην άθλια πολιτική της.

Ο Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία μόνο με αστυνομία, τρομοκρατία, συλλήψεις και εξοντωτικά πρόστιμα. Να μην αφήσουμε άλλο την κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές μας. Με μαχητικούς αγώνες, να παλέψουμε για τις δημοκρατικές μας ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

●ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ-ΟΔΟΣ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ