Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Οι δολοφονικές επιθέσεις που διέπραξε το Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό κατά την διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, είχαν τραγικό απολογισμό 248 νεκρούς, από τους οποίους σχεδόν οι 70 ήταν παιδιά. Μία σύντομη ματιά στα τελευταία 70 χρόνια δείχνει την γενοκτονία που διαπράττεται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ: κατά την διάρκεια δεκάδων επιθέσεων και βομβαρδισμών, ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει περίπου 10.000 παλαιστίνιους. Σαν να μην έφτανε αυτό, το Ισραήλ εφευρίσκει νέους τρόπους να συνεχίσει να χύνει αίμα άμαχου πληθυσμού.

Πέρα από την αγορά και την χρήση τηλεκατευθυνόμενων όπλων, οι βομβαρδιστικές επιθέσεις στοχεύουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αλλά και σε κτήρια και υποδομές απαραίτητες για την επιβίωση των Παλαιστίνιων. Χτυπώντας το οδικό δίκτυο της Παλαιστίνης επιτηδευμένα, απομόνωσαν χωριά και πόλεις, κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση στα λιγοστά νοσοκομεία, τα οποία ήδη λειτουργούν υπό άθλιες συνθήκες, λόγω των τεράστιων ελλείψεων. Κατέστρεψαν επίσης τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα πάνω από 40.000 Παλαιστίνιοι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Επιπλέον, η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν δίστασε να βομβαρδίσει, ως «στρατιωτικούς στόχους» και «άντρα τρομοκρατών», εκτάσεις καλλιεργειών και εκτροφών δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και στην διατροφή μεγάλου μέρους του παλαιστινιακού λαού. Τόλμησαν, ακόμη, να καταστρέψουν κτήρια στα οποία στεγάζονταν ειδησεογραφικά πρακτορεία, παραβιάζοντας την αρχή προστασίας των δημοσιογράφων.

Μεγάλη ευθύνη στα εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιούν Ισραήλ-ΗΠΑ, φέρει και η ελληνική κυβέρνηση. Με δηλώσεις όπως «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην άμυνα» και την συμμετοχή σε συμμαχίες με τα πιο αιμοδιψή και πολεμοχαρή καθεστώτα, συντάσσεται πλήρως με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. 

Οι Παλαιστίνιοι διαχρονικά έχουν αποδείξει μέσα  από τους αδιάκοπους αγώνες τους μία απαράμιλλη αποφασιστικότητα και γενναιότητα. Ωστόσο, στις δικές μας πλάτες πέφτει το χρέος να υπερασπιστούμε τον παλαιστινιακό λαό στον δίκαιο αγώνα του. Χτυπώντας εκ των έσω την ελληνική κυβέρνηση, έναν από τους βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ, μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την θηριωδία. Μέσα από την διαμόρφωση ενός δυναμικού αντιπολεμικού και αντι-ιμπεριαλιστικού κινήματος, αλλά και μίας γενικευμένης εξέγερσης, νέοι, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα, να υπερασπιστούμε τα αδέλφια μας στην Παλαιστίνη. 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!