Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ: ΑΣΦΑΛIΤΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ 13ΧΡΟΝΟΥ

 

Στη σωρεία περιστατικών βίας, καταστολής και αυθαιρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, έρχεται να προστεθεί μια νέα εξοργιστική καταγγελία επίθεσης αστυνομικών σε 13χρονα (!) κατά την διάρκεια επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών. Το όργιο καταστολής έλαβε χώρα στην Λάρισα στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων, ενώ τα παιδιά έπαιζαν στην πλατεία, 7 συμμορίτες του Χρυσοχοΐδη, χωρίς να φοράνε διακριτικά, τα περικύκλωσαν με φακούς και άρχισαν να τους απευθύνονται με ωμό και υβριστικό τρόπο. Οι μαθητές πανικόβλητοι, νομίζοντας ότι πρόκειται για ληστεία, προσπάθησαν να φύγουν τρέχοντας από το σημείο. Από τον υπέρμετρο ζήλο τους, να πιάσουν τους 13χρονους «εγκληματίες», οι ασφαλίτες έβαλαν τρικλοποδιά σε ένα παιδί και το έριξαν στο πάτωμα. Προσπαθώντας να το ακινητοποιήσουν, με μια λαβή, του έσπασαν το χέρι. Το ρεσιτάλ αυθαιρεσίας όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αντί να μεταφέρουν τον τραυματία, που σφάδαζε από τον πόνο, στο νοσοκομείο,  τον προσήγαγαν στο τμήμα για ανάκριση. Οι υπόλοιποι 4 μαθητές έτρεξαν σε κατάσταση σοκ αναζητώντας καταφύγιο σε μαγαζιά της περιοχής. Στο τμήμα, όταν το παιδί προσπαθούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς ότι τον πονάει το χέρι, αυτοί με περισσό θράσος του αποκρίθηκαν: «Μπορείς να μου κάνεις μήνυση». «Δεν σε πιστεύω, λες ψέματα».

Η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι ένα ακόμα μεμονωμένο περιστατικό, από «έκπτωτους» αστυνομικούς που παραβαίνουν το καθήκον σους.  Ο ηθικός αυτουργός της αστυνομικής αυθαιρεσίας, που γιγαντώνεται μέρα με την μέρα, είναι η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει δώσει ασυλία στο Χρυσοχοΐδη και τους μισθοφόρους του, να τραμπουκίζουν και να ξυλοκοπούν ανεξέλεγκτα οποιονδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να οικοδομήσει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος που θα καταστέλλει οποιονδήποτε αντιδράει απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδιά της. Να δημιουργήσει σε γειτονιές, πλατείες και δρόμους ένα αίσθημα φόβου και ανασφάλειας, ώστε να κάμψει την έκφραση κάθε αγώνα και κινήματος.

Δεν γίνεται να ανεχόμαστε άλλο μια κυβέρνηση που στηρίζει την εξουσία της πάνω στην ανεξέλεγκτη αστυνομική βία, μια κυβέρνηση που χτυπάει παιδιά. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων σε κάθε δρόμο, κάθε πλατεία και κάθε γειτονιά.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

-ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
-ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ