Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΝΕΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

 

Όσο περνάν οι μέρες αποκαλύπτονται νέα περιστατικά απάνθρωπης μεταχείρισης και βασανισμού στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και στους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Τα θύματα της είναι διαδηλωτές και συλληφθέντες από το προγκρόμ διώξεων στην Νέα Σμύρνη, απέναντι σε κατοίκους τις περιοχής, μετά τις μαζικές πορείες ενάντια στην κρατική καταστολή. Έναν διαδηλωτή τον χτύπησαν με μηχανή της ομάδας δράσης κατά την διαδικασία σύλληψης του. Μια κοπέλα την ξυλοκοπούσαν 10 αστυνομικοί ενώ ήταν κατάκοιτη στο πάτωμα. Σε ανήλικα παιδιά φόρτωσαν πέτρες και μπουκάλια στις τσάντες τους, για να έχουν άλλοθι να τους κατηγορήσουν. Χτυπούσαν αλλεπάλληλα και ανελέητα φοιτητή με πυροσβεστήρα(!) και τον αφήσαν κάτω, αιμόφυρτο και αναίσθητο, χωρίς να καλέσουν ασθενοφόρο, φοβούμενοι ότι τον είχαν σκοτώσει και ότι θα ενοχοποιηθούν. Όλα αυτά τα περιστατικά συνοδεύονταν από βρισιές ενάντιων των θυμάτων, ιδιαιτέρως των γυναικών.

Οι σκηνές εξευτελισμού και βασανισμού συνεχίστηκαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, με βρισιές και κακόβουλα καψόνια από τους σαδιστές πραιτοριανούς του Χρυσοχοϊδη. Στους κρατούμενους δεν αναφέρθηκε ποτέ ο λόγος κράτησής τους, ενώ τους απαγόρευσαν ακόμα και να καλέσουν δικηγόρο. Δεν τους έδωσαν νερό και φαγητό. Τους ξύπναγαν μες στη νύχτα, τους έγδυναν, τους χτυπούσαν, τους μιλούσαν με χυδαίο υβρεολόγιο καταπατώντας κάθε ανθρώπινο και δημοκρατικό δικαίωμα. Αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεταχείρισης κρατουμένων είναι η φράση ενός αστυνομικού σε κρατούμενη σύμφωνα με τις δημοσιευμένες καταγγελίες: «αν ξαναγελάσεις θα σε σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια». Τα συγκεκριμένα περιστατικά, όπως και ο βασανισμός του Α.Π., ξυπνούν σε όλους μας  μνήμες από την 7ετία.

Η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει την άδεια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξυλοφορτώνει, να βρίζει και να βασανίζει οποιονδήποτε αμφισβητεί έμπρακτα την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Η τακτική να κυνηγάνε αθώους, να κατασκευάζουν κατηγορητήρια,  να χρησιμοποιούν απάνθρωπες τακτικές ψυχολογικής και σωματικής βίας, αδιαφορώντας πλήρως ακόμα και για τα στοιχειώδη δικαιώματα μας είναι ο μόνος τρόπος της κυβέρνησης ΝΔ να επιβάλει τα επικίνδυνα σχέδια της. 

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο μια κυβέρνηση που κάθε απόφαση, νόμο και μέτρο που παίρνει, τα υλοποιεί με ασπίδες και γκλoπ. Δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε κάθε πλατεία και κάθε γειτονιά για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ –  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

●ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ