Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΤΗΝ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΣΕ SELF TEST

 


Ο Μητσοτάκης προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να πείσει για την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της πανδημίας από τον ίδιο και το επιτελείο του, ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού. Έτσι, διατυμπανίζει ότι είμαστε «η πρώτη χώρα που θα διενεργεί έως και 10.000.000 τεστ εβδομαδιαίως».

Αυτό θα συμβεί με τα αμφιλεγόμενα self test που θα μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας μας δωρεάν (έως 4/μήνα), θα τα διενεργεί ο ίδιος στον εαυτό του και έπειτα θα πρέπει να καταχωρήσει στην αντίστοιχη βάση δεδομένων το αποτέλεσμα του τεστ. Τα συγκεκριμένα τεστ είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (80%), καθώς κανένα από τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά της Ε.Ε. δεν διαθέτει σήμανση CE (συµμόρφωση προς όλες τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους κατασκευαστές για το προϊόν, σύμφωνα με τις  κοινοτικές διατάξεις), έχουν κάτω από 40% ευαισθησία σε ασυμπτωματικούς ασθενείς, ενώ επιπλέον απαιτείται επανέλεγχος με μοριακό τεστ. Τα self test χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες σαν πρόσθετο μέτρο κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά σε καμία περίπτωση σαν «πανάκεια» για να δικαιολογηθούν οι απαράδεκτες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας.

Το νέο μέτρο αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια της κυβέρνησης να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ύστερα από 1 χρόνο εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας. Μετά από έναν fast track διαγωνισμό για τις εταιρείες που θα αναλάβουν τη διανομή των τεστ, η δέσμευση της κυβέρνησης για διάθεση τους από αρχές Απρίλη δεν φαίνεται να πραγματοποιείται. Μεγάλο ενδεχόμενο υπάρχει επίσης να μην επαρκούν τα τεστ, αφού οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου δηλώνουν ότι μπορούν να παραδώσουν μόνο 1,9 εκατ. τεμάχια μέσα σε επτά ημέρες. Η επιτακτική ανάγκη για την μαζική διεξαγωγή τεστ και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση κρουσμάτων μετακυλίεται, κατά την πάγια τακτική της ΝΔ, στην «ατομική ευθύνη» μας. Το άνοιγμα του εμπορίου, των σχολείων, της εστίασης και του τουρισμού δεν θα έρθει με ασφαλή τρόπο έπειτα από ενίσχυση του ΕΣΥ, επάρκεια στις ΜΕΘ, διεξαγωγή πολλών και στοχευμένων τεστ και ολοκλήρωση εμβολιασμών, αλλά «τσάτρα πάτρα». Στην – αναμενόμενη – περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, φυσικά η κυβέρνηση δεν θα αναλάβει καμία ευθύνη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει περίτρανα πως είναι ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία. Τη στιγμή που οι νεκροί είναι πάνω από 8.000, υπάρχουν διασωληνωμένοι σε ράντζα και οι γιατροί απαιτούν την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ο Μητσοτάκης αρκείται στο αφήγημα για επιστροφή στην κανονικότητα με όλες τις ΜΕΘ γεμάτες (!). Δεν δίνει δεκάρα για την υγεία και τις ζωές μας. Αντιθέτως, δίνει χρήμα με τη «σέσουλα» σε ιδιώτες κλινικάρχες, σε επιχειρηματίες, σε «ημέτερους» και φυσικά στην αστυνομία για να τσακίζει στο ξύλο και να τρομοκρατεί όποιον αντιδρά και διεκδικεί.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Μέσα από μαζικούς αγώνες πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με την κυβέρνηση που εγκληματεί εναντίον μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ