Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ «ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μετά από έναν χρόνο πανδημίας και αλλεπάλληλων αποτυχημένων lockdown η κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζει να αδιαφορεί για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μιλώντας μάλιστα για «βελτίωση» της κατάστασης και για επερχόμενο άνοιγμα της αγοράς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που εξέτασε τον κρατικό προϋπολογισμό και ανέλυσε ξεχωριστά τις δαπάνες ανά τομέα, αποδείχτηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 2η  θέση μεταξύ των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε, όσον αφορά τις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία, με ποσοστό 41%. Ταυτόχρονα όμως, έχει αμελήσει εντελώς την δημόσια υγεία καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά, βρίσκεται με ποσοστό 4,6% στις χαμηλότερες θέσεις του πίνακα.


Τα «δωράκια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ιδιώτες κλινικάρχες και οι περικοπές κατά 600εκ. στον τομέα της Υγείας έχουν καταστροφικές συνέπειες για την πορεία των θανάτων στη χώρα. Μια ακόμη έρευνα, που μελετά τα στοιχεία της πανδημίας σε 12 χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, παρουσιάζει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις τόσο ως προς τον αριθμό θανάτων/1εκ. κατοίκους (6η θέση) όσο και ως προς την θνητότητα (3η θέση με 3,2%).


Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα συνεχές 5μηνο lockdown η Ελλάδα βρίσκεται στην 40η θέση στην αξιολόγηση για τη διαχείριση της πανδημίας ανάμεσα σε 53 χώρες, σύμφωνα με το Bloomberg. Μάλιστα, εμφάνισε και την μεγαλύτερη πτώση (-20 μονάδες) στον πίνακα αξιολόγησης. Οι ά(χ)ριστοι εφάρμοσαν ένα από τα σκληρότερα lockdown στον κόσμο, με απαγορεύσεις, πρόστιμα και τσάκισμα δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενώ παράλληλα δεν πήραν κανένα μέτρο για να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντιθέτως, μετά το τέλος της πανδημίας σκοπεύουν να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως την Υγεία όπως παραδέχτηκε ο Κικίλιας, ύστερα από προτροπή του ΝΔημοσιογράφου Πορτοσάλτε.


Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι αναμφισβήτητη. Τόσο οι στατιστικές όσο και το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων (4.340), οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι χιλιάδες ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα που μένουν αβοήθητοι χωρίς δυνατότητα νοσηλείας, μιας που τα νοσοκομεία καταρρέουν και μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία αναφοράς, αποκαλύπτουν την αθλιότητά της. Μέσα σε έναν χρόνο ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του διαπράττουν το ένα έγκλημα μετά το άλλο, οδηγώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στον θάνατο. Αντί να κάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αντί να επιτάξουν ΜΕΘ, αντί να επιταχύνουν την διαδικασία εμβολιασμού, συνεχίζουν να βάζουν πάνω από όλα τις ανάγκες της ελίτ και του κεφαλαίου. Μοιράζουν όλο το κρατικό χρήμα στα «τσιράκια» τους και την αστυνομία για να καταστείλουν όποιον τολμά να διεκδικεί. 

Ας μην αφήσουμε αυτούς τους «ιδιοκτήτες του κράτους» να γίνουν «ιδιοκτήτες της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας μας». Να παλέψουμε με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΕΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ