Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Υ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΩ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ

 ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Ο Κ. Μητσοτάκης, σε μια διακαή και ανεπιτυχή προσπάθεια να φτιάξει επικοινωνιακά το προφίλ του, προχώρησε σε ακόμα μια αισχρή δήλωση. Συγκεκριμένα, στην διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση των Ελλήνων του Καναδά, για τα 200 χρόνια από το 1821, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας φάνηκε η αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που παρέχει «δωρεάν και ποιοτική περίθαλψη» στον πληθυσμό. Αυτή η εμετικά υποκριτική δήλωση έγινε την ίδια στιγμή που δεκάδες ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, που τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται τρομακτικά μέρα με τη μέρα, χωρίς να υπάρχει ή να σχεδιάζεται καμία ενίσχυση του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, η παιδιατρική κλινική του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου στον Πειραιά, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο. Στη συγκεκριμένη κλινική άλλοτε νοσηλεύονταν 10.000 παιδιά ετησίως παρά τα έντονα προβλήματα υλικοτεχνικών ελλείψεων και υποστελέχωσης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το Τζάνειο, όπως και η πλειοψηφία των δημοσίων νοσοκομείων στη χώρα, μετατράπηκε εξ ολοκλήρου σε νοσοκομείο αναφοράς, αφήνοντας χιλιάδες ασθενείς αβοήθητους χωρίς την δυνατότητα νοσηλείας.

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας η άθλια κυβέρνηση ΝΔ, εξακολουθεί να σπρώχνει το ΕΣΥ προς την ολοκληρωτική διάλυση, με μηδαμινές επιτάξεις και προσλήψεις, και με το κρατικό χρήμα να μοιράζεται σε καναλάρχες, επιχειρήσεις και μηχανισμούς καταστολής. Οι αποκαλύψεις για τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία με νεκρούς εκτός ΜΕΘ, διασωληνωμένους σε ράντζα και εκατοντάδες ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα που αναγκάζονται να μείνουν εκτός κλινικής και εν τέλει οδηγούνται στον θάνατο, αποδεικνύουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Το Υπουργείο Υγείας, αρκέστηκε απλά στο να μεταφέρει γιατρούς από πόλη σε πόλη και να ενισχύσει ιδιωτικές κλινικές με δημόσιο χρήμα κόβοντας μάλιστα 600εκ. από τον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με τον φετινό προϋπολογισμό. Τα κυβερνητικά στελέχη έχοντας δείξει άπειρες φορές την αδιαφορία τους απέναντι στις εκατόμβες νεκρών, με αηδιαστικές και προκλητικές δηλώσεις, τώρα ετοιμάζονται να ανοίξουν την αγορά. Τo δόγμα της ΝΔ περί «ατομικής ευθύνης»  πλέον περιλαμβάνει και τα αμφιλεγόμενα self test, με τίμημα πάντα την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 

Η κοροϊδία και τα ψέματα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα! Να μην τους αφήσουμε να παίξουν άλλο με τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Με τους μαζικούς αγώνες μας σε δρόμους, πλατείες, γειτονιές να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην Υγεία, στην παιδεία και στην ελευθερία. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ