Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΦΙΛΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

 


Στις 25 Μαρτίου ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο» στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε επίθεση από περίπου 100 θρασύδειλα φασιστοειδή. Τα εν λόγω άτομα έκαναν μοτοπορεία ενόψει της επετείου από τα 200 χρόνια του 1821 κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα. Όταν έφτασαν έξω από το ΕΚΧ άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και φωτοβολίδες με αποτέλεσμα να τραυματίσουν μια κοπέλα στο πρόσωπο, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν την επίθεση ή να συλλάβουν τους δράστες. Αντιθέτως, συνέδραμαν τους φασίστες πετώντας δακρυγόνο εντός του χώρου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός πέταξε και ο ίδιος πέτρα μέσα στον ΕΚΧ.

Είναι ξεκάθαρο πως επιλεκτικά κι εκδικητικά, η καταστολή των πραιτοριανών του Χρυσοχοΐδη προορίζεται μόνο για όσους αγωνίζονται για δικαιώματα και ελευθερίες, καταδικάζουν την αστυνομική βία και διαμαρτύρονται για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Αντίθετα, φασίστες και κάθε λογής ακροδεξιοί μένουν στο απυρόβλητο, ακόμα και όταν καταδικάζονται, με την ανοχή και την στήριξη της αστυνομίας και του κρατικού μηχανισμού. Οι ακροδεξιοί αποτελούν την εφεδρεία της κρατικής τρομοκρατίας. Συνεργάζονται άρτια με τις συμμορίες  ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ για να χτυπούν και να καταστέλλουν αγωνιστές.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Τα πογκρόμ βίας και συλλήψεων, οι συμμορίτικες επιθέσεις απέναντι στους εργαζομένους, την νεολαία και τους φτωχούς αντιμετωπίζονται μόνο με τους  μαχητικούς μας αγώνες και την έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ