Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΕΝΩ ΤΟ Ε.Σ.Υ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

 

Σε μια νέα ντροπιαστική δήλωση -ενδεικτική της ανεύθυνης στάσης της κυβέρνησης ΝΔ- προχώρησε ο υπουργός επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κλίνες. Αυτή την στιγμή, το σύστημα Υγείας αντέχει», ενώ τόνισε πως «υπάρχει μία αναμονή πολύ περιορισμένη, των 24 ή λίγο περισσότερων ωρών για την ένταξη σε ΜΕΘ και όλοι βρίσκονται με οξυγόνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα που βλέπουν ορισμένοι». Πρόκειται για τον άνθρωπο που τον περασμένο Νοέμβρη δήλωσε πως «Αν είχαμε παραπάνω ΜΕΘ, θα είχαμε και παραπάνω νεκρούς».

Θέλει περίσσιο θράσος από την κυβέρνηση να κάνει τέτοιες δηλώσεις τη στιγμή που, σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), «η λίστα των ασθενών σε αναμονή για κλίνες ΜΕΘ δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη», ενώ 1 στους 4 διασωληνωμένους με κορονοϊό νοσηλεύεται εκτός Εντατικής στην Αττική. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς περιμένουν 2 και πλέον μέρες για ένα κρεβάτι ΜΕΘ (!). Δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ράντζα στους διαδρόμους, χωρίς ελπίδα να επιβιώσουν, γιατροί αναγκάζονται να κάνουν διαλογή ασθενών, χιλιάδες έχουν πεθάνει από άλλες παθήσεις, αφού τα νοσοκομεία της χώρας έχουν μετατραπεί σε κέντρα covid. Αντί για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, το Υπουργείο Υγείας επιστράτευσε 206 ιδιώτες γιατρούς «για τα μάτια του κόσμου».

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων της ΝΔ, όχι μόνο δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ (μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, μαζικά δωρεάν τεστ, ταχύτητα στον εμβολιασμό κ.λπ.), αλλά αντίθετα «αντιμετωπίζει» την νέα έκρηξη κρουσμάτων και τους – πάνω από 7.000 – θανάτους, χρυσοπληρώνοντας ιδιώτες κλινικάρχες, τα ΜΜΕξαπάτησης και την αστυνομία. Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλλει ένα κλίμα τρομοϋστερίας με την τιμωρία και την φίμωση οποιουδήποτε τολμήσει να καταγγείλει την πολιτική της κυβέρνησης(π.χ. η εκδικητική απόλυση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Σάββα Κ. Καταραχιά). Παράλληλα, μετά τη σωρεία περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, προσπαθεί να μπαλώσει το επικοινωνιακό προφίλ του επικαλούμενος αισθήματα «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας» με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Υπέρογκα ποσά ξοδεύτηκαν για εορτασμούς, παρελάσεις, δείπνα, φύλαξη των προσκεκλημένων  (με 4000 αστυνομικούς, ελεύθερους σκοπευτές, αντιτρομοκρατική), ενώ νοσοκομεία και υγειονομικοί βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Ως Εδώ! Πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε αυτούς που θυσιάζουν τις ζωές μας. Να αγωνιστούμε για μια πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, κόντρα στα κέρδη και τα συμφέροντά τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ