Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ…

 Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ


    Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με πάνω από 8.300 νεκρούς, χιλιάδες κρούσματα ημερησίως και εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν την σειρά τους για νοσηλεία σε ΜΕΘ, οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Οι «άριστοι» της ΝΔ, για να δικαιολογήσουν τη δική τους «ανεμελιά» όσον αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ, επιστρατεύουν πλήθος ψεμάτων, ενώ προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Για κακή τους τύχη, όμως, η αλήθεια δεν κρύβεται…

    Ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα των Μητσοτάκη και ΣΙΑ είναι πως «ενίσχυσαν το ΕΣΥ, προσλαμβάνοντας ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τις ανάγκες της αντιμετώπισης της πανδημίας». Στην πραγματικότητα, το προσωπικό αυτό δεν είναι καινούργιο. «Οι περισσότεροι από αυτούς δούλευαν ήδη ως επικουρικοί, δηλαδή ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία μεταβολή. Απλώς άλλαξε η εργασιακή σχέση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ. Η απογραφή προσωπικού του υπουργείου Υγείας, που συμπεριλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, τεχνικό προσωπικό, σημειώνει μείωση 1.220 εργαζόμενους για το 2020 σε σχέση με το 2019.
    Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση επιμένει πως έγινε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ακόμη ένα στοιχείο τη διαψεύδει: η τυπική διαδικασία του διορισμού των ειδικευόμενων καθυστερεί προκλητικά τέσσερις μήνες. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία του Π. Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ: «στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά υπάρχει θέση ειδικευόμενου κενή, υπάρχει υποψήφιος που έχει υποβάλει αίτηση και δεν τον αφήνουν να ξεκινήσει ειδικότητα». Ήδη πλήθος νοσοκομείων έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία αναφοράς, αποκλειστικά για ασθενείς με covid – 19, ενώ πολλά άλλα, με πιο πρόσφατο την παιδιατρική κλινική του Τζανείου ετοιμάζονται για κλείσιμο, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
    Ενώ πάνω από 100 πνευμονολόγοι περιμένουν να διοριστούν, η κυβέρνηση στράφηκε προς ιδιώτες γιατρούς, δίνοντας πακτωλό χρημάτων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ προχώρησε σε επιφανειακές κινήσεις για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και των φτωχών. Την ίδια στιγμή ενισχύει ασταμάτητα τους μηχανισμούς καταστολής και οικοδομεί ένα αστυνομοκρατούμενο καθεστώς – φυλακή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όποιος αντιδράει, βρίσκεται αντιμέτωπος με ξύλο, συλλήψεις, εξοντωτικές κατηγορίες και πρόστιμα. 
    Ως εδώ! Να μην αφήσουμε τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ να παίζουν με τις ζωές και την υγεία μας. Με τους αγώνες και την αλληλεγγύη μας να παλέψουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Να υπερασπιστούμε στους δρόμους τα αυτονόητα δικαιώματα μας, σε κάθε πόλη, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


-ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

-ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ