Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

«ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ

 

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει ολέθριες συνέπειες τόσο για όσους νοσούν από κορονοϊό, όσο και για όσους αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις. Τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί αποκλειστικά σε κέντρα Covid, στερώντας από τους ασθενείς το εξειδικευμένο προσωπικό και τις υποδομές που χρειάζονται θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές. 

Η μαρτυρία ασθενούς με μεσογειακή αναιμία και διευθύντριας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», αποκαλύπτει την εγκληματική αντιμετώπιση που δέχονται οι ασθενείς. Πολλές μεταγγίσεις αναβάλλονται λόγω έλλειψης αίματος ή στην καλύτερη περίπτωση οι ασθενείς λαμβάνουν μειωμένες ποσότητες, που επιβαρύνουν την υγεία τους. Ταυτόχρονα, εκβιάζονται να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τους αιμοδότες από τους οποίους θα πάρουν το αίμα που χρειάζονται. Τέλος, η διαδικασία εμβολιασμού της συγκεκριμένης ευπαθούς ομάδας καθυστερεί υπερβολικά, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την υγεία τους, αφού είναι υποχρεωμένοι να μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία όντας ανοσοκατασταλμένοι.

Εν μέσω του τρίτου και πιο φονικού κύματος της πανδημίας, με περισσότερους από 140 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά και τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 8.300, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενισχύει το ΕΣΥ αλλά έχει μειώσει το μόνιμο προσωπικό κατά  2 χιλιάδες. Την  ίδια στιγμή δίνει πακτωλούς χρημάτων σε κλινικάρχες καθώς και στην αστυνομία, για να στείλει τις αύρες και τις κλούβες να καταστείλουν όποιον διαμαρτύρεται. Όπως μας αποδεικνύει καθημερινά, αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι το πώς θα αντιμετωπίσει την πανδημία, αλλά το πώς θα ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για αυτό καταφεύγει από την αρχή της πανδημίας στην πάγια τακτική της «ατομικής ευθύνης», προσθέτοντας σε αυτή πλέον και τα self-test,  ενώ παράλληλα συζητάει για το άνοιγμα της οικονομίας με γεμάτες τις ΜΕΘ. Κάτι που φυσικά θα έχει ολέθριες συνέπειες.

Φτάνει πια! Να μην ανεχτούμε άλλο να μας κατηγορούν για την άθλια κατάσταση που ζούμε, την οποία εκείνοι δημιούργησαν και διαιωνίζουν. Στον δρόμο μαζικά να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην υγεία και την ελευθερία.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 

  •  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

  •  ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ