Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΡΦΙΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Η κυβέρνηση ΝΔ, 11 χρόνια μετά, αποφασίζει να ξαναφέρει στην επιφάνεια τις υποθέσεις εμπρησμού του τραπεζικού υποκαταστήματος Μαρφίν και του βιβλιοπωλείου Ιανός. Όπως τότε, έτσι και τώρα η κυβέρνηση και τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ρίξουν τις ευθύνες στους διαδηλωτές, στους νέους και στους εργαζόμενους, ενώ όπως έχει αποδειχθεί από μαρτυρίες, υπεύθυνη για τους νεκρούς στα καταστήματα ήταν η ίδια η αστυνομία, που προβοκατόρικα προκάλεσε τέτοιου είδους επεισόδια. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αφού αποδείχτηκε ανίκανος να «εξιχνιάσει» το έγκλημα το 2010, θέλει να ολοκληρώσει το έργο του, ετοιμάζοντας συλλήψεις και κατηγορίες. Οι ύποπτοι δράστες από 2 ξαφνικά μετατράπηκαν σε 23,  «αποκαλύπτεται» το δρομολόγιο τους πριν και μετά την επίθεση, το προφίλ τους, ενώ φαίνεται να αποτελούν γνώριμα πρόσωπα των Αρχών, στοιχεία που τόσα χρόνια δεν είχε αναφέρει κανείς.

Μετά το ξεγύμνωμα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία των τελευταίων μηνών, τις διώξεις φοιτητών, τα κρατητήρια, τα πρόστιμα και τους βασανισμούς, ο Χρυσοχοΐδης προσπαθεί εμμονικά να «φτιάξει την εικόνα του», χωρίς όμως να χάνει ευκαιρία να χτυπήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες και το κίνημα. Τώρα που τα σκάνδαλα της ΝΔ αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, «καίγονται» να βρουν τρόπο να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία.  Η κυβέρνηση και τα επιτελεία της ετοιμάζονται για άλλη μια φορά να φορτώσουν  βαρύτατες κατηγορίες – βασισμένες σε «αδιάσειστα στοιχεία» – σε αθώους νέους και εργαζόμενους,  στέλνοντας τους στη φυλακή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι πραγματικοί υπαίτιοι θα μείνουν προστατευμένοι πίσω από το κράτος και την αστυνομία. Άραγε σε ποιο δικαστήριο θα δικαστούν όλοι αυτοί που μοίρασαν τα χρήματα του κράτους σε επιχειρηματίες, καναλάρχες και ιδιώτες κλινικάρχες; Πότε θα τιμωρηθούν τα στελέχη της κυβέρνησης που μοίρασαν τα προσωπικά δεδομένα όλης της κοινωνίας σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρίες; Ποιοι από το Υπουργείο Υγείας πρέπει να φυλακιστούν για τους χιλιάδες νεκρούς από covid, για τους εκατοντάδες ανθρώπους που αδυνατούν να νοσηλευτούν; Πόσοι αστυνομικοί θα κατηγορηθούν για βασανισμούς και ξυλοδαρμούς; Θα πρέπει να περιμένουμε 11 χρόνια για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι ή, όπως συνηθίζεται, οι «άριστοι» ένοχοι δεν θα τιμωρηθούν ποτέ;

Τα βρώμικα σχέδια τους, τα σκάνδαλα και η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας πλέον δεν κρύβονται. Η κρατική τρομοκρατία, με το ξύλο και τις πλαστές κατηγορίες, θα σταματήσει με τους αγώνες, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωσή μας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ -  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


-ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

-ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ  ΕΣΥ

-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ