Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΣΤΗΡΙΖΕΙ» ΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

 

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση επιτίθεται όλο και πιο λυσσαλέα ενάντια στους υγειονομικούς όταν καταγγέλλουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Αυτήν τη φορά, 2 επικουρικοί γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με την εκδικητική τους απόλυση. Ενώ το υπουργείο Υγείας είχε εξαγγείλει την ανανέωση της σύμβασης όλου του προσωπικού μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, για τους 2 γιατρούς η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Τόσο η εκδικητική μετάθεση κι έπειτα απόλυση του Κ. Καταραχιά (πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στον “Άγιο Σάββα”) επειδή έβγαζε στη φόρα τα άπλυτα της διοίκησης και του υπουργείου, όσο κι αυτή της Β. Τσακτσίρα (επικουρική γιατρός στο Χατζηκώστα Ιωαννίνων) επειδή διεκδίκησε να επαναλειτουργήσει η κλινική της και να λάβει την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια ειδικού σκοπού, αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντιμετώπιση που λαμβάνουν οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί.

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Κοντοζαμάνης κι ο Μαραβέγιας (αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ αντίστοιχα) έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Κ. Καταραχιά πως διαδίδει ψευδείς φήμες για την κατάσταση του νοσοκομείου και πως διέσπειρε τον κορονοϊό εντός αυτού. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, 2 ειδικευόμενοι γιατροί στον Ευαγγελισμό στερήθηκαν τον μισθό τους για 15 και 5 μέρες, αντίστοιχα, επειδή τόλμησαν (!) να μιλήσουν δημόσια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες εργάζονται.

Τη στιγμή που το ΕΣΥ καταρρέει με το πιο φονικό κύμα της πανδημίας, με πάνω από 9.000 νεκρούς, η κυβέρνηση αντί να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, απολύει γιατρούς επειδή ζητούν τα αυτονόητα. Να στελεχωθούν επαρκώς τα νοσοκομεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας χωρίς αποζημίωση. Ο Μητσοτάκης κι οι λοιποί «άριστοι» αρκούνται να χαρίζουν εκατομμύρια σε ιδιώτες κλινικάρχες, σε επιχειρηματίες και στην αστυνομία για να τσακίζει όποιον διαμαρτύρεται για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία.

Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο την κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Με μαχητικούς κι ανυποχώρητους αγώνες να απαιτήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ