Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

Οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη έδειξαν για ακόμα μια φορά το πραγματικό πρόσωπο των δυνάμεων καταστολής. Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σε 58χρονο πατέρα με 80% αναπηρία και τον 24χρονο γιό του συνέβη έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κατερίνη. Το αποτέλεσμα ήταν  να χτυπηθούν βάναυσα από 15 αστυνομικούς και να συλληφθούν, αποδίδοντάς τους ανυπόστατες κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση κι απείθεια.

Πατέρας και γιος παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα όταν διεξήχθη «έλεγχος» για την τήρηση των μέτρων, ο οποίος μετατράπηκε σε δολοφονική έφοδο μιας αγέλης αστυνομικών σε 2 άτομα. Η έλλειψη ταυτότητας του 58χρονου νομιμοποίησε, στα μάτια των μισθοφόρων της κυβέρνησης ΝΔ, την ανελέητη καταστολή που ακολούθησε. Αφού επιτέθηκαν στον πατέρα χωρίς κανένα λόγο και παρά τη δήλωση ότι είναι καρκινοπαθής, όρμησαν και στον 24χρονο τραυματίζοντας και τους δύο. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στη γενική αστυνομική διεύθυνση Πιερίας, ο 58χρονος δεν αισθανόταν καλά και σύμφωνα με τη σύζυγό του, ζητούσε επί δύο ώρες χωρίς ανταπόκριση από τους αστυνομικούς να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να πει πως θα αυτοκτονήσει κι η απάντηση από τους αστυνομικούς ήταν «εσύ αυτοκτόνησε κι εγώ τότε θα φωνάξω ασθενοφόρο». Όταν τελικά έφτασε στο νοσοκομείο, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. 

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ έχουν πάρει ασυλία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξυλοφορτώνουν και να βρίζουν οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα της. Το κυνήγι αθώων, οι κατασκευασμένες κατηγορίες,  οι απάνθρωπες τακτικές σωματικής και ψυχολογικής βίας αποτελούν πάγιες τακτικές της αστυνομίας.

Να μην ανεχτούμε άλλο μια κυβέρνηση που η μόνη απάντηση που δίνει στην πανδημία είναι να καταστέλλει ανελέητα τον οποιονδήποτε. Δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε κάθε πλατεία και κάθε γειτονιά για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

●ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ

●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ