Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Στις 15/4 φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι βγήκαν για ακόμα μια φορά μαζικά στους δρόμους, δείχνοντας στην πράξη την εναντίωση τους στον νόμο Κεραμέως, που φέρνει την αστυνομία στις σχολές μας, επιβάλλει πειθαρχικά, διαγραφές και μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε φυλακές. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα κ.α) και αποτελούν συνέχεια του αγώνα που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες. Για ακόμα μια φορά οι διαδηλωτές δέχτηκαν σφοδρή καταστολή από τις δυνάμεις ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ. Συγκεκριμένα, στην Θεσσαλονίκη μετά την πορεία, ακολούθησε βροχή δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και κυνηγητό στα στενά της πόλης. Στην Αθήνα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την ΑΣΟΕΕ και το Πεδίου του Άρεως, προσπαθώντας να μπλοκάρουν την είσοδο φοιτητών. Όταν ομάδες φοιτητών προσπάθησαν να μπουν στον χώρο του Πανεπιστημίου, δέχτηκαν χημικά και άγρια καταστολή.

Οι πραιτοριανοί του Μ. Χρυσοχοΐδη, για άλλη μια φορά έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της άθλιας κυβέρνησης. ΜΑΤ και ΔΙΑΣ συνεχίζουν τους ξυλοδαρμούς, τις διώξεις και την τρομοκρατία όσων αντιστέκονται στο ξεπούλημα της παιδείας, της Υγείας και των ελευθεριών της κοινωνίας. Η κυβέρνηση ΝΔ εξακολουθεί να τους ενισχύει στραγγίζοντας το κρατικό ταμείο, με πανάκριβους εξοπλισμούς, κάμερες και 141 νέα οχήματα, την στιγμή που δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για την δημόσια Υγεία, για κλίνες ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Όσο λοιπόν το ΕΣΥ καταρρέει, τα νοσοκομεία κλείνουν και τα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων διαδέχονται το ένα το άλλο, η καταστολή και η τρομοκρατία διογκώνονται απειλώντας όσους ζητάνε τα αυτονόητα.

Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών, χαιρετίζουμε όλους όσους τολμούν καθημερινά να σπάνε την τρομοκρατία μέσα από τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις σε κάθε γωνία της χώρας, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πλατεία. Μέσα από τους αγώνες μας και με όπλο την αλληλεγγύη συνεχίζουμε την μάχη κόντρα στη καταστολή, κόντρα στη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΕΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ