Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

 

Δεκάδες μαρτυρίες, βίντεο και καταγγελίες για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας ενάντια σε διαδηλωτές και κατοίκους της Ν. Σμύρνης στις 9/3 (βλέπε ανακ. εδώ) έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση βασίζεται σε μια πολιτική έντασης την οποία η ίδια προκαλεί για να καλύψει την εγκληματική της πολιτική στην διαχείριση της πανδημία και όχι μόνο.

Μέσα σε πολυκατάστημα αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ συνέλαβαν νεαρό, τον έσυραν βίαια εκτός του καταστήματος και τον ξυλοκοπούσαν ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.
Σύμφωνα με καταγγελίες και σχετικό βίντεο, αστυνομικός έβγαλε όπλο και απείλησε διαδηλωτές.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις στο σωρό και ξυλοφόρτωσαν εφτά ανήλικα παιδιά! 
Αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» άρπαξαν δυο κατοίκους της Ν. Σμύρνης μέσα από τα σπίτια τους. Tους έσυραν έξω από την πολυκατοικία, τους απείλησαν και τους προσήγαγαν επί τόπου… ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, φορούσε μόνο πιτζάμες και παντόφλες(!) 
18χρονη συλληφθείσα, καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό, σεξουαλική παρενόχληση ακόμη και απειλές για βιασμό από αστυνομικούς. Όταν η ίδια διαμαρτυρήθηκε ενάντια στις απειλές και την σεξουαλική παρενόχληση,  την ξυλοκόπησαν ενώ της ρίξανε ακόμη και  γροθιές στο πρόσωπο. Η κοπέλα παρόλο που επανειλημμένα ζητούσε ιατρική περίθαλψη, το μόνο που δέχτηκε σαν απάντηση ήταν περισσότερη κακοποίηση και χυδαίες προσβολές.  
Συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και η 18χρονη,  καταγγέλλουν ότι βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια κράτησης τους στη ΓΑΔΑ από άντρες της αντιτρομοκρατικής και ειδικούς φρουρούς. 
Βίντεο απεικονίζει αστυνομικό-«μπαχαλάκη» να πετάει μολότοφ σε διαδηλωτές.
Συμμορίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με ξύλο και κρότου λάμψης σε δημοσιογράφους. Αστυνομικός δεν δίστασε μέχρι και να χαστουκίσει δημοσιογράφο.
Άλλο βίντεο δείχνει αστυνομικούς να ουρλιάζουν: «Πάμε να τους σκοτώσουμε…!» Οι γνωστές «μονταζιέρες» των ΜΜΕξαπάτησης βέβαια για μία ακόμη φορά προσπάθησαν είτε να αποσιωπήσουν είτε να  παραποιήσουν την αλήθεια.

Η δολοφονική μανία της αστυνομίας, η αστυνομοκρατία και η  καταστολή έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Η κυβέρνηση της βίας και της τρομοκρατίας χτίζει ένα επικίνδυνο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, ενώ κατηγορεί για άλλη μια φορά το λαό, τους εργαζόμενους και τους νέους που διαδηλώνουν, για την επιδείνωση της πανδημίας. Να μην τους περάσει! Η κυβέρνηση αυτή είναι πολιτικά επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, για την παιδεία, για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Με τους αγώνες μας να ανοίξουμε τον δρόμο για να την διώξουμε.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


•ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

•ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

•ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ

•ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ