Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΕΛΗΞΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 66 ΗΜΕΡΕΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ



Η από τις 8/1 απεργία πείνας έληξε στις 14/3 μετά από 66 μέρες. Το μοναδικό αίτημά αυτού του αγώνα ήταν η μεταφορά, από τις φυλακές του Δομοκού στον Κορυδαλλό, όπως άλλωστε ορίζει ο φωτογραφικός νόμος που ψήφισε η ΝΔ τον Δεκέμβρη του 2020. Η εκδικητική και απάνθρωπη στάση της κυβέρνησης μεταξύ άλλων έπαιξε με την ζωή ενός κρατούμενου για να εξυπηρετήσει την στρατηγική της έντασης στην οποία έχει ποντάρει.

Παρόλο που το δίκαιο αίτημά του Δ. Κουφοντίνα παραμένει μέχρι και σήμερα ανικανοποίητο, ο αγώνας του κατάφερε να πυροδοτήσει ένα κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ίδιο τον απεργό, αλλά την ίδια στιγμή και γύρω από την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οι διαδηλώσεις κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας, που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω των χουντοαπαγορεύσεων, των συλλήψεων και των προστίμων.

Όσοι βγήκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή. Οι τόνοι χημικών, οι συλλήψεις στο σωρό και οι άγριο ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, τα βασανιστήρια μέσα στη ΓΑΔΑ περιγράφουν ένα μικρό δείγμα της δολοφονικής μανίας των αστυνομικών συμμοριών, οι οποίες έχουν πάρει την άδεια από την κυβέρνηση να δρουν σαν στρατός κατοχής. Η απεργία πείνας βοήθησε να καταδειχθεί το αστυνομοκρατούμενο κράτος που οικοδομεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση αυτή ήταν αποφασισμένη να γίνει η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη, εδώ και 40 χρόνια, με νεκρό κρατούμενο απεργό πείνας. Αλλά δεν της πέρασε.

Να συνεχίσουμε με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη να παλέψουμε ενάντια στην αστυνομοκρατία, την κρατική καταστολή και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.


 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


•ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

•ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ