Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 ΝΕΑ ΒΙΑΙΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11/3, η αστυνομία εισέβαλε στον ΑΠΘ για να εκκενώσει την κατειλημμένη πρυτανεία. Ήδη από τις 6:00 το πρωί το πανεπιστήμιο ήταν περικυκλωμένο από κλούβες και περιπολικά ενώ από πάνω πετούσε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Στις 6:30, ασφαλίτες, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ (!) μπήκαν στο ίδρυμα, επιτέθηκαν στους φοιτητές με ξύλο και χημικά ενώ προσήγαγαν 33, εκ των οποίων οι 16 συνελήφθησαν με ανυπόστατες κατηγορίες.

Παρόλο που είχε γίνει ήδη γνωστό ότι η κατάληψη θα έληγε το μεσημέρι της Πέμπτης, κυβέρνηση και αστυνομία επέλεξαν να εκδικηθούν τους φοιτητές για τον ανυποχώρητο αγώνα τους ενάντια στο νόμο-έκτρωμα των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, καταπατώντας για άλλη μια φορά το άσυλο. Όπως φαίνεται, το μένος και το μίσος της κυβέρνησης του Μητσοτάκη προς τη νεολαία και τις διεκδικήσεις της, δεν κρύβεται πλέον. Τρανή απόδειξη αποτελεί και η άγρια αστυνομική καταστολή της μαζικής διαδήλωσης που οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά την εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας. Όταν οι φοιτητές έφτασαν έξω από το αποκλεισμένο ΑΠΘ, η αστυνομία επιτέθηκε με μένος, πνίγοντας τη διαδήλωση στα χημικά.

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ έχει κηρύξει τον πόλεμο σε ολόκληρη την κοινωνία. Η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσει την εφαρμογή της εγκληματικής της πολιτικής της. Το ξύλο, οι συλλήψεις, τα πρόστιμα και οι διώξεις, «η νόμιμη βία της αστυνομίας» όπως δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης παγιώνονται ώστε να οικοδομηθεί ένα καθεστώς φίμωσης και τρομοκρατίας των νέων, των εργαζομένων και των φτωχών.

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Με μαζικούς αγώνες να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Να παλέψουμε ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


•ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ

•ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

•ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

•ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ