Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΘ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΑ ΝΟΣΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 


Την τελευταία εβδομάδα, τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε οριακή κατάσταση όσο αναφορά στην πληρότητα των ΜΕΘ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ από τις 281 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες είναι μόλις 19, με την πληρότητα να ξεπερνάει το 95%, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 291 ασθενείς. Για αυτό άλλωστε έχουμε και ασθενείς ακόμα και σε ράντζα ή φορεία όπως στο ΑΤΤΙΚΟ.

Η κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζει να μην ενισχύει το σύστημα υγείας με ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό και για άλλη μια φορά αφήνει το ΕΣΥ και τη Δημόσια Υγεία στο έλεος της κατάρρευσης.  Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας είναι κυρίως οι χουντοαπαγορεύσεις, τα όργια καταστολής και η μετακύλιση των ευθυνών στο υγειονομικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. 

Μοναδικός τους στόχος είναι, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία να επιβάλουν μια «νέα κανονικότητα», ένα καθεστώς φίμωσης και τρομοκρατίας της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών. Αντί για υγεία, παιδεία και κοινωνικά δικαιώματα το μόνο δημόσιο που θέλει να ενισχύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η αστυνομία. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα για να πάρει μέτρα για να θωρακίσει την υγεία. Μια χαρά όμως προετοιμάστηκε για να ξυλοφορτώνει, να συλλαμβάνει και να φορτώνει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους τολμούν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν πραγματικά μέτρα προστασίας, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία κ.α.


Δεν θα τους περάσει!
Αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία
Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών – Διαγραφή όλων των προστίμων


• ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΘ
• ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ