Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ (ΑΣΤΙΚΗ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από τα χάδια σε χουντικούς και φασίστες που γνωρίζαμε μέχρι τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτοτυπεί: Επαναφέρει στην πράξη την θανατική ποινή


Οι «νέοι»

Η «δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται», για αυτό:

Ο Κορκονέας, καταδικασμένος για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, αποφυλακίστηκε στα 9 χρόνια και είναι ήδη επίτροπος της… Εκκλησίας στο χωριό του.

Ο Παππάς και ο Λαγός της Χρυσής Αυγής είναι ελεύθεροι, το ίδιο και ο Παπαβασιλείου.


Οι "παλιοί" πρωτοκλασάτοι χουντικοί και ο Καλαμπόκας της ΟΝΝΕΔ

Η «δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται», για αυτό:

Ο Καλαμπόκας, καταδικασμένος για τη δολοφονία του Τεμπονέρα αποφυλακίστηκε στα 7 χρόνια και εγινε…διευθυντής σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Στ. Παττακός πέθανε πλήρης ημερών στο σπίτι του καθώς είχε αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 1990 λόγω… «ανηκέστου βλάβης της υγείας του» υπερασπιζόμενος τα έργα και τις ημέρες του.

Ο Ν. Μακαρέζος πέθανε εκτός φυλακής (όπου αν και αρχικά καταδικασμένος σε θάνατο και στη συνέχεια σε ισόβια παρέμεινε μόλις 16 χρόνια) τον Αύγουστο του 2009 αφού είχε αποφυλακιστεί επίσης λόγω «ανηκέστου βλάβης της υγείας του».

Ο Γρ. Σπαντιδάκης αποφυλακίστηκε λόγω «ανηκέστου βλάβης της υγείας του» και πέθανε το 1996.

Ο Γεω. Ζωιτάκης, καταδικασμένος σε ισόβια αλλά έχοντας αποφυλακιστεί λόγω «ανηκέστου βλάβης της υγείας του» ήδη από το 1988, πέθανε στην Αθήνα το 1996.

Ο Ι. Λαδάς (επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια) αποφυλακίστηκε το 1990 και πέθανε σε ηλικία 90 χρονών τον Οκτώβριο του 2010.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια Α. Λέκκας αποφυλακίστηκε λόγω «ανηκέστου βλάβης της υγείας του» και πέθανε το 1984.

Ο Ν. Γκαντωνιάς αποφυλακίστηκε λόγω «ανηκέστου βλάβης της υγείας του» έχοντας εκτίσει ένα μέρος μόνο της 15ετους ποινής που του επιβλήθηκε και πέθανε το 1988.

Ο Στ. Καραμπέρης αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 1990 λόγω «ανηκέστου βλάβης της υγείας του» και πέθανε το Νοέμβριο του 2008.

Η «δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται» λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, την ώρα που εκβιάζει έναν κρατούμενο και απεργό πείνας μετά από 53 ημέρες! Βέβαια, ούτως η άλλως, δεν έχει και πολύ σχέση με την δημοκρατία μια κυβέρνηση που στέλνει σχεδόν για το κάθετι τα ΜΑΤ, που εκδικείται και που καταργεί ακόμα και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Ακόμα και αυτήν την ώρα ψεύδεται όταν υποστηρίζει πως «ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό», όταν ο ίδιος είχε καταθέσει όλα τα έγγραφα για τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό. Αν συνεχίσει έτσι θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας στην Ελλάδα.


ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΨΑΣ: NA EΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ