Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ!


Το βράδυ της Δευτέρας 01/03, η αστυνομία ήταν έτοιμη να εισβάλει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για να εκκενώσει την κατειλημμένη Πρυτανεία. Η κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας από φοιτητές που διαμαρτύρονται ενάντια στον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη ο οποίος φέρνει διαγραφές φοιτητών, πανεπιστημιακή αστυνομία και μετατρέπει τα πανεπιστήμιά μας σε φυλακές. Η υπουργός παιδείας σε ρόλο σερίφη ζήτησε από τον Πρύτανη να επιτρέψει την εισβολή της αστυνομίας στον χώρο του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, ο Πρύτανης και η Σύγκλητος –με ομόφωνη απόφαση της- αρνήθηκαν οποιαδήποτε επέμβαση της αστυνομίας εντός του ιδρύματος. Μία στάση που άλλωστε έχει η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών, αλλά και εργαζομένων και φοιτητών και που με τις κινητοποιήσεις τους έχουν δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η απόπειρα αυτή δεν είναι τυχαία. Έρχεται μόλις 10 μέρες μετά τη βίαιη εισβολή των συμμοριών ΜΑΤ – ΟΠΚΕ - ΔΡΑΣΗ στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ ύστερα από εντολή του Πρύτανη Παπαϊωάννου για να καταστείλουν την κατάληψη που πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι ενάντια στον νόμο Κεραμέως. Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ χτυπάει και καταστέλλει με μένος τους αγώνες των φοιτητών για να μπορεί ανενόχλητη να περνάει το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο και να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. 

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών καταγγέλλει την προσπάθεια καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου από την αστυνομία και την κυβέρνηση. Με μαζικούς κι ενωτικούς αγώνες να  υπερασπιστούμε το άσυλο και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, να παλέψουμε ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και να σταματήσουμε την αντιεκπαιδευτική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ- ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ- ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

●ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

●ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ