Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!


Στις 10/2, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Θ. Λιβάνιος κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Μετά την χουντικού τύπου απαγόρευση των διαδηλώσεων και τον περιορισμό μιας σειρά δημοκρατικών δικαιωμάτων με το πρόσχημα της «αντιμετώπισης της πανδημίας», η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλλε στο στόχαστρό της και την έκφραση και την διαμαρτυρία μέσω της τέχνης, επαναφέροντας έτσι μνήμες από την εποχή της Επταετίας. Την επόμενη μέρα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε λόγω των κινητοποιήσεων και τις μαζικής κατακραυγής να αποσύρει -προς το παρόν- από το νομοσχέδιο το επίμαχο σημείο, περί «δημόσιας πρόκλησης σε τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος (άρθρο 187Α ΠΚ)», δηλαδή την άμεση σύνδεσή του με τον τρομονόμο. Παρ’ όλα αυτά, το νομοσχέδιο παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνο για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

    Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου -που αποτελεί και ντιρεκτίβα της Ε.Ε.- ανοίγει ο δρόμος για έναν κυκεώνα λογοκρισίας και διώξεων, ενάντια σε καλλιτέχνες που με στίχους, σκίτσα ή άλλο μέσο, στέκονται ενάντια στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε αγώνες για υγεία, παιδεία, δικαιώματα κ.α. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην Ισπανία και την Γερμανία που έχουν επιβληθεί αντίστοιχοι νόμοι το προηγούμενο διάστημα, έχουν οδηγήσει σε διώξεις και φυλακίσεις καλλιτεχνών.

    Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Κατηγορεί καλλιτέχνες για προώθηση βίας ενώ, οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη, ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΟΠΚΕ έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ βίας και καταστολής με τραυματίες διαδηλωτές τους τελευταίους μήνες. Φυσικά η ΝΔ δεν παραβλέπει να «φροντίσει» για ακόμα μια φορά με πλουσιοπάροχα «δώρα» τους ημέτερους καναλάρχες ώστε να συνεχίζουν να κρύβουν τις αγριότητες των μηχανισμών καταστολής.

    Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες. Μόνο οι ανυποχώρητοι αγώνες μας μπορούν να βάλουν φρένο στην λογοκρισία, την κρατική καταστολή, τις διώξεις τα πρόστιμα και τις χουντοαπαγορεύσεις.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


• ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

• ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ