Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

 ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


    Στις 8/2 ήρθε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο που καλεί τους παραγωγούς της ΕΡΤ να σταματήσουν να προβάλουν βίντεο και φωτογραφίες από το, κορονο-γεύμα του Κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Πιο συγκεκριμένα στον πίνακα ανακοινώσεων, στην αίθουσα παραγωγής της ΕΡΤ, αναρτήθηκε το εν λόγω έγγραφο που έγραφε «SOS»: «ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Δ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ (ΤΡΑΠΕΖΙ), ΙΚΑΡΙΑ.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ με εντολές και ραβασάκια θέλει να επιβάλει τον απόλυτο έλεγχο στα ΜΜΕ ώστε να μην διαδίδουν καμία αρνητική εικόνα για την εγκληματική της πολιτική. Τέτοιες κυβερνητικές εντολές αποδεικνύουν ότι βασικός τους στόχος είναι η μετατροπή της ΕΡΤ σε μια νέα ΥΕΝΕΔ, με τα δελτία ειδήσεων να γράφονται αποκλειστικά από το Μέγαρο Μαξίμου και την ΕΛ.ΑΣ. Η λογοκρισία της δημόσιας τηλεόρασης και όλων των ΜΜΕ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της μαύρης προπαγάνδας με την οποία η ΝΔ επιχειρεί να ωραιοποιήσει την  βάρβαρη επίθεση που εξαπολύει στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η προσπάθεια περιορισμού των δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις, ώστε οι πραιτοριανοί των ΜΑΤ να μπορούν να χτυπούν και να καταστέλλουν  ανενόχλητοι, χωρίς κανένα στοιχείο να βλέπει το φως της δημοσιότητας.

    Οι αθλιότητες της κυβέρνησης του Μητσοτάκη δεν κρύβονται. Την ώρα που αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να κλείνεται στο σπίτι του, με νέες χουντικές απαγορεύσεις και περιορισμούς, αυτοί οργανώνουν εκδομούλες και γλέντια στην Ικαρία, στην Πάρνηθα και αλλού. Με περίσσιο θράσος, κατηγορούν ως «ανεύθυνους» τους νέους που αγωνίζονται για να μην μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε φυλακές και τους εργαζόμενους που ζητάνε πραγματικά μέτρα προστασίας ώστε να τους φορτώσουν τα βάρη της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας. Ενώ δεν έχουν δώσει ούτε 1€ για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, σπαταλούν υπέρογκα ποσά για νέες προσλήψεις αστυνομικών και στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ επενδύει στην ενίσχυση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας. Με το δόγμα «Αστυνομία Παντού» θέλει να φιμώσει και να τρομοκρατήσει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Όποιος βγαίνει στο δρόμο, αντιστέκεται και διεκδικεί βαφτίζεται «επικίνδυνος», «ανεύθυνος» και «εγκληματίας» και οι δολοφονικές ορδές των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ θα τον ξυλοκοπούν, θα του φορτώνουν βαριές κατηγορίες και θα του επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι 23 φοιτητές στα Γιάννενα που βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπόστατες κατηγορίες και πρόστιμα 900€ έκαστος.

    Ο μοναδικός τρόπος για να βάλουμε φρένο στην κατάλυση της ελευθερίας του Τύπου, στην κρατική καταστολή και την  αστυνομοκρατία είναι να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να τσακίσουμε στην πράξη τις χουντικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


• ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

• ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ