Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

6/2: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 


Το Σάββατο 6/2 πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα κ.α.). Εκατοντάδες νέοι, φοιτητές και εργαζόμενοι αμφισβήτησαν για άλλη μια φορά τις χουντο-απαγορεύσεις της κυβέρνησης και διαδήλωσαν ενάντια στην κρατική καταστολή, τα εξοντωτικά πρόστιμα και τις διώξεις αγωνιστών.

 Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών στα Ιωάννινα οργάνωσε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης με κείμενα, αφίσες, παρεμβάσεις σε ΜΜΕ κ.α. ώστε να συμβάλει όσο καλύτερα μπορούσε στην μαζικοποίηση της συγκέντρωσης. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εργαζόμενους και νέους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην διαδήλωση στα Ιωάννινα. Μελανό σημείο ήταν το γεγονός ότι διάφορες αριστερές συλλογικότητες, σε συνέχεια μιας προηγούμενης αδιέξοδης πολιτικής και πρακτικής τους, επέλεξαν να διασπάσουν τη διαδήλωση, καθώς χωρίς καμία προειδοποίηση έστριψαν και ακολούθησαν διαφορετική διαδρομή.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Λ. Αμαλίας, απέναντι από την Βουλή, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να περιοριστεί στο κάτω μέρος της Πλ. Συντάγματος ενώ στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλ. Αριστοτέλους με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική. Στην Πάτρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διαδήλωση καταλαμβάνοντας από νωρίς τον χώρο της συγκέντρωσης (Πλ. Γεωργίου). Παρ’ όλα αυτά, οι διαδηλωτές δεν πτοήθηκαν και συγκεντρώθηκαν τελικά στην Πλ. Όλγας.

Οι συγκεντρώσεις στις 6/2 ήταν μια ακόμη απάντηση στην κυβέρνηση της καταστολής της ΝΔ η οποία με τα πρόστιμα και τις διώξεις προσπαθεί να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση του ανέμελου Μητσοτάκη, δίνει εντολή για εκδικητικές δικογραφίες ενάντια σε διαδηλωτές φοιτητές και σε μέλη σωματείων του κλάδου της Υγείας, περνάει από ΕΔΕ γιατρούς και νοσηλευτές που διεκδικούν ενίσχυση του ΕΣΥ, ξυλοκοπεί, συλλαμβάνει και επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα.


Όλοι μαζί να προστατέψουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τους διωκόμενους αγωνιστές

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών χαιρετίζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι παρά το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιβάλλει η κυβέρνηση βγήκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα πρόστιμα, τις διώξεις και την κρατική καταστολή. Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση να ακυρώσουμε στην πράξη τις χουντικές απαγορεύσεις και να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.


Επόμενος σταθμός του αγώνα μας: οι συγκεντρώσεις στις 10/2 ενάντια στην ψήφιση του νομοσχέδιου-οδοστρωτήρα των Κεραμέως Χρυσοχοΐδη που θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια μας σε φυλακές.

Ιωάννινα: Διαδήλωση Τετάρτη 10/2, 12:00, Περιφέρεια

Αγώνας για Ψωμί- Υγεία- Παιδεία- Ελευθερία

• ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

• ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

• ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ