Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΑΝ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/2, 12:00, ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Μετά το κρεσέντο καταστολής και βίας που εξελίχθηκε στα Ιωάννινα, στις 17/11/2020 και τις ανυπόστατες βαρύτατες κατηγορίες που επέβαλαν σε 23 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η  κυβέρνηση Μητσοτάκη με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, προχωράνε ένα βήμα παραπέρα βεβαιώνοντας στις 29/12/20, τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί εκείνη την μέρα αδίκως και παρανόμως στην εφορία. Σαν άλλοι μαυραγορίτες εκβιάζουν εστιακούς φοιτητές, ένα από τα πιο πληττόμενα και φτωχά στρώματα της κοινωνίας, να πληρώσουν 900 ευρώ έκαστος σε διάστημα ενός μήνα, αλλιώς το ποσό θα ξεκινήσει να προσαυξάνεται! 

Αλλά τι ειρωνεία… Την ίδια στιγμή που έρχονται τα ειδοποιητήρια από την εφορία ξεκίνησε και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) στην αστυνομία για να βρεθούν τυχόν περιπτώσεις «παράβασης καθήκοντος» των ΜΑΤατζήδων που χτύπησαν σχεδόν δολοφονικά τους φοιτητές που προσπάθησαν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα του αγώνα της Επιτροπής Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών που από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει το θέμα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι μηχανισμοί καταστολής της αστυνομίας μπορούν να «αυτό-εξυγιανθούν». Ιδιαίτερα στις μέρες μας, απολαμβάνουν ένα καθεστώς πλήρους ασυλίας και ατιμωρησίας. Άλλωστε, αποτελεί καθαρή κοροϊδία από την μία, να πραγματοποιείται ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών σε αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό φοιτητών και από την άλλη να προχωράει ακάθεκτη η προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού τους, με την βεβαίωση των προστίμων στην εφορία.  

Τα πρόστιμα αποτελούν ένα όπλο της κυβέρνησης για να πειθαρχήσει, να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τον ελληνικό λαό. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη για τους 23 διωκόμενους φοιτητές τα 900 ευρώ –αντί 300– αποτελούν τριπλασιασμό του προστίμου(!) Είναι μια προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης και ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη στόχευση και μίσος ενάντια στα πιο μαχητικά κομμάτια του κινήματος. Η πλειοψηφία όσων έχουν χρεωθεί τους τελευταίους μήνες με δυσβάσταχτα «κορωνο»-πρόστιμα, ανήκουν στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα που ήδη βιώνουν την κόλαση της ανεργίας και της ανέχειας, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης των «αρίστων» και των αντεργατικών πολιτικών τους. Το χειρότερο είναι ότι ενώ 9 στους 10 αδυνατούν να πληρώσουν το πρόστιμο, ο Μητσοτάκης απειλεί να το αυξήσει στα 500 ευρώ!

Η βεβαίωση διοικητικών προστίμων στην εφορία είναι η βάρβαρη μετάφραση της «ατομικής ευθύνης», του «οι νέοι μεταδίδουν τον ιό», «οι ηλικιωμένοι δεν προσέχουν», «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» κτλ. Αποτελεί ακόμα, απαραίτητο συμπλήρωμα του δόγματος «νόμος και τάξη», μέσω της ενίσχυσης του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και έναν απαραίτητο όρο για να μπορέσουν να εφαρμόσουν την γεμάτη  μίσος μνημονιακή πολιτική τους ενάντια στην νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα «νέο ιδιώνυμο» απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί τα αυτονόητα: Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ενίσχυση του ΕΣΥ, περισσότερες ΜΕΘ, εργατικά δικαιώματα, πραγματική ενίσχυση και προστασία των εργαζομένων. Η ίδια διαχείριση προφανώς, δεν ισχύει για το κεφάλαιο, τους καναλάρχες και την οικονομική ελίτ, οι οποίοι από την αρχή της πανδημίας απολαμβάνουν ένα πλαίσιο πλήρης ασυδοσίας και ενισχύσεων: τους χαρίζονται απλόχερα δισεκατομμύρια, δεν ελέγχεται η τήρηση των μέτρων στους χώρους εργασίας, ενώ σε αυτούς διαγράφονται διοικητικά πρόστιμα και χρέη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σφίγγει την θηλιά της καταστολής με την αστυνομία και τα δικαστήρια, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας  και να ενισχύσει ακόμα παραπέρα το μνημονιακό καθεστώς. Έχει φτάσει στο σημείο να υποστηρίζει ότι η «αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ»!

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν θα πληρώσουμε ούτε ευρώ γιατί τολμήσαμε να αντισταθούμε ενάντια στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, γιατί τολμήσαμε να μιλήσουμε για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει για όσα έχει κάνει και όχι όσοι της υπενθυμίζουν τις ευθύνες της.  Η διαγραφή των προστίμων, όπως και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, έγκειται αποκλειστικά στην κινητοποίηση και την οργάνωση της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μόνο με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, με ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορούμε να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Αυτό είναι το μόνο χρέος το οποίο αναγνωρίζουμε.


• Άμεση διαγραφή των προστίμων – Να διαγραφούν τα παράνομα χρέη από την εφορία.

• Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους 23 διωκόμενους φοιτητές.

• Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βίαιης επίθεσης στους φοιτητές του πολυτεχνείου.

• Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης της αστυνόμευσης και της καταστολής