Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Με δικογραφία απαντούν κυβέρνηση και αστυνομία στις μαζικές διαδηλώσεις


Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται


    Η ξεκάθαρη απάντηση που έδωσαν χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο-έκτρωμα των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, στις 28/1, με μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται ότι ενόχλησαν για τα καλά την κυβέρνηση. Την επόμενη μέρα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τον σχηματισμό δικογραφίας εναντίον των διαδηλωτών για παραβίαση του χουντονόμου για τις διαδηλώσεις και της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Σύμφωνα με την αστυνομία η δικογραφία σχηματίστηκε διότι η συγκέντρωση δεν ήταν δηλωμένη στην ειδική πλατφόρμα και επειδή οι διαδηλωτές δεν είχαν ορίσει «οργανωτή» και αψήφησαν τις εντολές των «διαμεσολαβητών» της αστυνομίας. Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, κυβέρνηση και αστυνομία θέλουν να εκδικηθούν τους φοιτητές που παλεύουν ενάντια στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, τα όρια φοίτησης και την οριστική διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

    Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει ψηφίσει μια σωρεία αντεργατικών, αντιεκπαιδευτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων που προετοιμάζουν μια νέα κοινωνική έκρηξη. Γι’ αυτό θέλει να επιβάλει ένα γενικευμένο καθεστώς αστυνομοκρατίας με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα υποταγμένους στα σχέδια της. Κάθε κινητοποίηση και διεκδίκηση θα βαφτίζεται παράνομη, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θα καταστέλλεται βίαια από την αστυνομία και οι «οργανωτές» της θα διώκονται.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακού για κινητοποίηση της ομοσπονδίας στο Υπουργείο Υγείας στις 28/1. Έτσι αντιμετωπίζονται οι υγειονομικοί που τολμούν να ζητούν πραγματικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.  Αυτοί που κάποτε ήταν οι «ήρωες με λευκές και πράσινες μπλούζες» τώρα είναι οι πρώτοι που διώκονται με βάση τον χουντονόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Αυτή τη «νέα κανονικότητα» θέλουν να επιβάλουν οι «άριστοι» του Μητσοτάκη. Ένα κράτος πλήρως αστυνομοκρατούμενο βασισμένο στο δόγμα «Αστυνομία παντού» με όποιον διαμαρτύρεται και αμφισβητεί την εγκληματική τους πολιτική να βρίσκεται αντιμέτωπος με δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας, βαριές διώξεις και εξοντωτικά πρόστιμα. Το όργιο καταστολής και τα ανοιγμένα κεφάλια διαδηλωτών από τις ορδές των ΜΑΤ στις 17 Νοέμβρη προοικονομούν το καθεστώς βίας και αστυνομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ- ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

    Οι μαζικές διαδηλώσεις στις 28/1 ήταν μόνο η αρχή. Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και να παλέψουμε ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, την κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία.


Ο αγώνας για Ψωμί- Παιδεία- Υγεία- Ελευθερία συνεχίζεται…

Απόσυρση όλων των κατηγοριών, διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων για όλους τους αγωνιστές


• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

• ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

• ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ