Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 22/2

 ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ



Μετά το ρεσιτάλ βίας και καταστολής της αστυνομίας στην πρυτανεία του ΑΠΘ, δύο από τους συλληφθέντες φοιτητές καταγγέλλουν τους άγριους ξυλοδαρμούς που υπέστησαν και την προκλητική και επιθετική και στάση των αστυνομικών μέσα στη ΓΑΔΘ. Οι 31 φοιτητές που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΘ έχουν φορτωθεί με ένα σωρό κατασκευασμένες κατηγορίες και πρόστιμα 300 ευρώ έκαστος. 

Σύμφωνα με τους δύο φοιτητές, η κατάληψη ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ήδη στις 12:00, χωρίς να έχει υπάρξει καμία απολύτως φθορά όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο πρύτανης και η κυβέρνηση, τα ΜΑΤ εισήλθαν μαζικά στον χώρο με την εντολή να διαλύσουν την κατάληψη με κάθε τρόπο. Όπως αναφέρει ο ένας εκ των συλληφθέντων «ΜΑΤ και ΔΙΑΣ δεν δίστασαν ακόμα και να χτυπήσουν φοιτητές με προβλήματα υγείας και κινητικά ζητήματα, να τους κοπανούν στο έδαφος και στη συνέχεια να προσπαθούν βίαια να τους προσαγάγουν». Η καταστολή, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Επιθέσεις δέχτηκαν ακόμα και καθηγητές που παρά την εντολή του πρύτανη προσπάθησαν να σώσουν τους φοιτητές από την μανία των αστυνομικών, αλλά και δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να καλύψουν το γεγονός.

Ακόμα και μέσα στο τμήμα η κατάσταση ήταν απελπιστική. Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους συλληφθέντες να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο τους και δεν τηρούσαν απολύτως κανένα μέτρο προστασίας για την πανδημία.  Επί 6 ώρες (!) τους κράτησαν στο κρατητήριο της ΓΑΔΘ χωρίς νερό και φαγητό ενώ το βράδυ τους «στοίβαξαν τον έναν πάνω στον άλλο» στα κελιά.  Το επόμενο πρωί, η εισαγγελία απήγγειλε σε όλους τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες και μάλιστα από κοινού, ενώ επέμενε να επισπευσθεί η αυτόφωρη διαδικασία, αρνούμενη να ορίσει δικάσιμο! 

Η κυβέρνηση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Μόλις λίγους μήνες μετά το όργιο καταστολής στις 17/11 στα Ιωάννινα, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου-οδοστρωτήρα των Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, τα ΜΑΤ εισβάλλουν μέσα στα πανεπιστήμια αποδεικνύοντας τι πραγματικά σημαίνει  «πνοή δημοκρατίας» για τους «αρίστους» της ΝΔ: ξύλο, συλλήψεις και εξοντωτικά πρόστιμα!

Ως Επιτροπή των 23 Διωκόμενων Φοιτητών στα Ιωάννινα καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής στις 22/2 στο ΑΠΘ. Απαιτούμε την παύση των ανυπόστατων κατηγοριών και τη διαγραφή των προστίμων όλων των αγωνιστών. Με ενωτικούς και ανυποχώρητους αγώνες να παλέψουμε ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή, ενάντια στην καταπάτηση του ασύλου και του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια μας σε φυλακές.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

• ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ  

• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη των 2 συλληφθέντων φοιτητών πατήστε εδώ.