Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

 


    Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα διατεθούν 91.603.506 ευρώ ως τακτική επιχορήγηση για τα ΑΕΙ το 2021. Στον αντίποδα αυτής της (υπό)χρηματοδότησης, θα σπαταληθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την επάνδρωση του κατασταλτικού μηχανισμού της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ). Αυτή η κίνηση αποτελεί συνέχεια της εντεινόμενης αστυνομοκρατίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, μια προσπάθεια να μπει τέλος στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Εξάλλου, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα κατατάσσεται 2η μεταξύ των χωρών της ΕΕ αριθμώντας 500 αστυνομικούς ανά 100.000 κατοίκους, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στους 350.


    Ταυτόχρονα με αυτή την «πρωτιά» για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, η Ελλάδα κατέχει και ένα αρνητικό ρεκόρ κατάταξης, ως προς τους φοιτητές που αναλογούν σε κάθε μέλος ΔΕΠ: 37,8 φοιτητές/ καθηγητή. Δηλαδή, με απλά λόγια, η κυβέρνηση και το Υπουργείο «αντικαθιστούν» τις απαραίτητες προσλήψεις καθηγητών (300 θέσεις μένουν κενές κάθε χρόνο, λόγω συνταξιοδότησης) με την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών. Όμως το πρόβλημα των πολλών φοιτητών ανά μέλος ΔΕΠ παραμένει. Η Υπ. Παιδείας έχει τη λύση: Αποκλεισμός Φοιτητών! Ή μάλλον, ταξικός αποκλεισμός φοιτητών.  
    Το νομοσχέδιο Κεραμέως βρίθει από μίσος για τα παιδιά των φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Το αποδεικνύει η ελάχιστη βάση εισαγωγής (θα ορίζεται αυθαίρετα από το εκάστοτε τμήμα ώστε να αποποιηθεί την ευθύνη η Υπουργός) και τα όρια φοίτησης. Με αυτά τα μέτρα αποκλείονται από την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση όσοι δεν έχουν να πληρώνουν για φροντιστήρια και δίδακτρα και όσοι αναγκάζονται να δουλεύουν για να ανταπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών τους, δηλαδή τουλάχιστον 20.000 φοιτητές. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και κλείνει την πόρτα της εκπαίδευσης στους φτωχούς και ταυτόχρονα, ανοίγει διάπλατα την πόρτα των ιδιωτικών κολλεγίων, όπου δεν υπάρχει καμία βάση εισαγωγής αλλά μόνο η οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις ένα πτυχίο.




    Η μόνη λύση της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων για να πείσει για την επιτυχία της και να επιβάλλει τα μέτρα – οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, είναι η καταστολή. Το δόγμα τους για την υγεία είναι ότι «το ΕΣΥ της Ελλάδας είναι τα ΜΑΤ» και τώρα παρουσιάζουν το νέο αποκρουστικό δόγμα για την εκπαίδευση που προσλαμβάνει αστυνομικούς αντί για καθηγητές. Δεν θα τους περάσει!  Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τους μαζικούς, ενωτικούς κι ανυποχώρητους αγώνες μας να παλέψουμε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, για Δημόσια Υγεία και Παιδεία.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

• ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

• ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ- ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ