Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

28/1: ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ


 ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορέψει εκ νέου τις συναθροίσεις, δυο μόλις μέρες πριν τη διαδήλωση, στις 28/1, έπεσε στο κενό. Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί  και εργαζόμενοι, βγήκαν στους δρόμους. Για να διαδηλώσουν ενάντια στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που φέρνει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και στοχεύει στην ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αλλά και ενάντια στην προσπάθεια να απαγορευτούν οι συναθροίσεις. Οι μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα κ.α.) έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην αστυνομοκρατία και τις χουντοαπαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Τα σχέδια του Χρυσοχοΐδη για την «νέα ΕΛ.ΑΣ» προμηνύουν ένα νέο κύμα σφοδρής επίθεσης και βάρβαρης καταστολής. Άλλωστε, η άθλια κυβέρνηση του Μητσοτάκη γνωρίζει ότι για να εφαρμόσει τα χουντομέτρα στην εκπαίδευση πρέπει να περάσει πάνω από το φοιτητικό και νεολαϊίστικο κίνημα τσακίζοντας τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες. Τα όργια καταστολής στις 17/11 και 6/12 ήταν μια πρόγευση της «κανονικότητας» που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση βασιζόμενη στο δόγμα «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ»- αστυνομία στο δρόμο, στις σχολές, στους χώρους εργασίας ακόμα και μέσα στα ίδια μας τα σπίτια!

Η διαδήλωση στις 28/1, σε συνέχεια των διαδηλώσεων στις 14/1 και 21/1, είναι ένα σημαντικό βήμα που ανοίγει τον δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα. Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για μετατροπή των Πανεπιστημίων σε φυλακές. Να παλέψουμε ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Η επιτροπή Υπεράσπισης των 23 διωκόμενων χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που έσπασαν στην πράξη την χουντοαπαγόρευση των διαδηλώσεων αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας που εδώ και καιρό προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και η αστυνομία.


Ο αγώνας για Ψωμί- Υγεία- Παιδεία- Ελευθερία συνεχίζεται!



• ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 

• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

• ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΑΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ