Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Πέμπτη 28/1 όλοι στις διαδηλώσεις να σπάσουμε τις χουντοαπαγορεύσεις!



ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ




    Σήμερα τα ξημερώματα, η κυβέρνηση δια στόματος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Το «επικοινωνιακό παιχνίδι» της κυβέρνησης έχει χάσει κάθε μέτρο και λογική. Βαφτίζει τη νέα χουντοαπαγόρευση ως «χαλάρωση των μέτρων» την ίδια στιγμή που επιχειρεί να παγιώσει το καθεστώς απαγορεύσεων των διαδηλώσεων. Οι «άριστοι» της ΝΔ ξέρουν ότι τα αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που εφαρμόζουν προμηνύουν μια κοινωνική έκρηξη. Έτσι με τις χουντοαπαγορεύσεις, την αστυνομοκρατία και την καταστολή θέλουν να τρομοκρατήσουν τους νέους και τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους.

 Για άλλη μια φορά, επικαλούνται λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, αναφέρουν ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων –όμως, λίγες ώρες αργότερα  μέλη της επιτροπής (Α. Βατόπουλος και Α. Λινού) δήλωσαν πως δεν υπήρχε καμία τέτοια εισήγηση (!) εκθέτοντας την κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Η Λινού «άδειασε» ξεκάθαρα την κυβέρνηση λέγοντας: «δεν νομίζω ότι με αστυνόμευση θα λυθούν τα προβλήματα».
    Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση περνάει το ένα χουντικό μέτρο μετά το άλλο κρυβόμενη πίσω από δήθεν εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων. Όποτε τη συμφέρει αγνοεί πλήρως τις οδηγίες των ειδικών, ενώ όταν θέλει να ανοίξει κεφάλια φοιτητών, να συλλάβει και να επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα, όπως στις 17 Νοέμβρη, επικαλείται τον κίνδυνο της πανδημίας και την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων…
    Το ένα ψέμα, μετά το άλλο! Η ΕΛ.ΑΣ. βιάστηκε να ανακοινώσει ότι η απόφαση αυτή «δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση», ενώ στις 28/1 φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα έχουν καλέσει σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε φυλακές. Χτες, σε συνέντευξη της, η Κεραμέως έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά προαναγγέλλοντας λουκέτα στο ένα-τρίτο των σχολών και την επόμενη μέρα ο Χρυσοχοΐδης απαγορεύει εκ νέου το δικαίωμα στην διαδήλωση! 
    Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όριο. Παρόλο που ωρύεται για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση της και μονίμως φορτώνει την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της στις πλάτες των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ο πραγματικός λόγος της νέας χουντοαπαγόρευσης στόχο έχει την περαιτέρω ενίσχυση της κρατικής καταστολής και την εδραίωση του νέου δόγματος «Αστυνομία Παντού». Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τα προηγούμενα χουντομέτρα της κυβέρνησης: Η απαγόρευση των διαδηλώσεων από τον Ιούλιο, τα όργια καταστολής στις 17/11 και 6/12, η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και το  νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις αποδεικνύουν τα άκρως αντιδημοκρατικά και γεμάτα ταξικό μίσος σχέδια της κυβέρνησης.
    Ο Μητσοτάκης και ο υπόλοιπος μνημονιακός συρφετός επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και να επιβάλουν ένα καθεστώς φίμωσης και τρομοκρατίας. Μοναδική απάντηση είναι οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας ενάντια στην κρατική καταστολή, την αστυνομοκρατία και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Με μαχητικά μέσα πάλης, με καταλήψεις και διαδηλώσεις να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.


Δεν μας τρομοκρατούν

Ο αγώνας για Ψωμί- Υγεία- Παιδεία- Ελευθερία συνεχίζεται…

Απόσυρση όλων των κατηγοριών και διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων για όλους τους αγωνιστές



• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

• ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

• ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ