Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ανοίγουν κι άλλα μέτωπα: Νέα πυρκαγιά στη Λέσβο

Στις 11 Ιουλίου ανασύρθηκε νεκρός από φλεγόμενο αμάξι, ηλικιωμένος στην Τραπεριά Πολιχνίτου στη Λέσβο. Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε στην γύρω δασική περιοχή και μετά από δύο ώρες είχε ήδη εξαπλωθεί μέχρι τον Άγιο Φωκά, δηλαδή περίπου 13 χιλιόμετρα. Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε μέσα σε 3 ώρες με τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν κινητοποιηθεί για να τη σβήσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καθημερινά τους τελευταίους δύο μήνες ξεσπούν γύρω στα 30-50 μέτωπα πυρκαγιάς. Ήδη έχουμε δύο νεκρούς και από ότι φαίνεται θα μετρήσουμε κι άλλους. Νεκροί οι οποίοι δεν είναι θύματα της κακιάς στιγμής ή της συγκυρίας αλλά θύματα στης εγκληματικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η περσινή τραγωδία με τα 1 εκατομμύρια καμένα στρέμματα και τους 37 νεκρούς φαίνεται πως επαναλαμβάνεται. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει σχετικά μικρός ο αριθμός των νεκρών για να τρέφει τα αφηγήματα περί «επιτυχίας» ενάντια στις «αναπόφευκτες θεομηνίες», όχι να πάρει προληπτικά αντιπυρικά μέτρα ούτε να προστατεύσει τις περιουσίες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να χρηματοδοτήσει την πυροσβεστική και τις δασικές υπηρεσίες, αντ’ αυτού συνεχίζει να ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και να χρηματοδοτεί τις σφαγές των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Από την άλλη δεν εφαρμόζει κανένα αντιπυρικό μέτρο, ενώ την θέση της κρατικής μέριμνας την έχει πάρει η ατομική ευθύνη. Δηλαδή αν καεί το σπίτι σου φταις γιατί δεν το «θωράκισες» αρκετά και όταν δε θα πάρεις καμία αποζημίωση θα φταις πάλι εσύ που δεν είχες να χρυσοπληρώσεις τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν μπορούμε να υποκύψουμε σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική που πρώτα μας καίει και μετά μας κατηγορεί και από πάνω. Η μόνη πραγματική λύση θα έρθει μέσα από τους αγώνες μας. Για να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή στην οποία η ασφάλεια μας μπαίνει πάνω από τα κέρδη μιας ολιγαρχίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


·  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΆ ΜΕΤΡΑ

·  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

·  ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ