Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

Με την κατάργηση της 5ήμερης εργασίας και την καθιέρωση της 6ήμερης, αμαυρώνεται η φετινή εργατική Πρωτομαγιά. Το Υπουργείο «Εργοδοσίας» του Άδωνη, προχωράει σε μια ακόμα «ρύθμιση» που όπως αναφέρει «ήδη εφαρμόζεται στους χώρους εργασίας».

Αυτή έρχεται να προστεθεί:

  • Στην κατάργηση του ιστορικού δικαιώματος του 8ωρου. Πλέον, νομιμοποιείται η συνεχόμενη εργασία για 13 ώρες(!). 
  • Στις συμβάσεις μηδενικών ορών. Ο εργαζόμενος γίνεται λάστιχο, χωρίς σταθερό μισθό και ωράριο, αφού ο εργοδότης τον καλεί για δουλειά όποτε θέλει.

Το μεγάλο σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η νομιμοποίηση των παράνομων συνθηκών εργασίας που μας έχουν επιβάλει οι εργοδότες. Να δουλεύουμε ασταμάτητα γιατί οι μισθοί πείνας, δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα! Να συνεχίζονται και να αυξάνονται οι εργατικές δολοφονίες, εξ αιτίας των εξαντλητικών ωραρίων και των άθλιων συνθηκών. Μέχρι στιγμής ο μισθός μας από το 09’ έχει μειωθεί κατά 30% και έχει πέσει στην προτελευταία θέση της ΕΕ, ενώ δουλεύουμε συγκριτικά τις περισσότερες ώρες (41 ώρες/εβδομάδα)!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των εκτρωματικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, να οργανωθούμε παντού για να ξηλώσουμε τον Εργασιακό Μεσαίωνα, που έχει βαλθεί να ξηλώσει και το τελευταίο μας εργατικό δικαίωμα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 

· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ