Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Νοεμβρίου ναυάγησε σκάφος στα στενά του Καφηρέα. Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη περιοχή έχουν φέρει στην επιφάνεια 27 νεκρούς και 12 διασωθέντες. Οι 27 νεκροί αποτελούνται από 16 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά (τρία αγόρια και δύο κορίτσια), ενώ συνολικά στο σκάφος φαίνεται πως αρχικά είχαν επιβιβαστεί 68 άτομα. Έτσι λοιπόν το Αιγαίο συνεχίζει να μετατρέπεται σε νεκροταφείο εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας της ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας.

Η μόνη απάντηση της κυβέρνησης για το προσφυγικό είναι να κατηγορεί αποκλειστικά τη Τουρκία, ενώ η ίδια αφήνει βάρκες να βουλιάζουν στο Αιγαίο. Παράλληλα σώζει τόσους όσους χρειάζεται για να μπορεί να παριστάνει τον «ευσυνείδητο» σωτήρα. Ακόμα πιο ειδεχθή είναι τα περιστατικά βίαιων και παράνομων επαναπροωθήσεων στις οποίες αποδεδειγμένα προβαίνει η Ελληνική πλευρά. Τέτοιο είναι και το παράδειγμα του 30χρονου Εζράτ από το Αφγανιστάν, που ζει στην Ελλάδα νόμιμα από το 2004. Ο Εζράτ επαναπροωθήθηκε εκβιαστικά κατόπιν σκληρών ξυλοδαρμών από πέντε αστυνομικούς, οι οποίοι τον μετέφεραν από την Ξάνθη στην Τουρκία. Μάλιστα, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον των επτά, ενώ έκτοτε δέχεται και απειλές από τα «όργανα της Τάξης» στην γειτονιά του.

Τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα ατυχήματα, αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η «Ευρώπη της δημοκρατίας» κλαίει και οδύρεται για τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Αιγαίο αλλά συνεχίζει να μη δίνει καμία ουσιαστική λύση και απλά να χρηματοδοτεί την Ελληνική κυβέρνηση για να φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη βυθίζει τη χώρα στο πόλεμο, εντείνει τους Ελληνοτουρκικούς ανταγωνισμούς, ρίχνει την ευθύνη για το προσφυγικό μόνο στην Τουρκία και στέλνει γενναιόδωρο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας σε εξοπλισμούς.

Δεν πάει άλλο! Φτωχά λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι και νεολαία, πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τους δολοφόνους της ΕΕ και της ΝΔ. Ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε ενάντια στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Μέσα από τους αγώνες μας και τις δομές αυτοοργάνωσης να διώξουμε τους ά(χ)ριστους της ΝΔ πριν μας τσακίσουν!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

·       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

·       ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΑΣΥΛΟ/ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·       ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε.