Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ»

«Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Σ. Πέτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με τον δύσκολο χειμώνα που έπεται. Βλέποντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ΝΔ και Πέτσας απολογήθηκαν με κροκοδείλια δάκρυα. Όμως, η συγκεκριμένη δήλωση συνοψίζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε κάθε κρίση που έχει συμβεί. Από την πανδημία μέχρι την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, η κυβέρνηση αφήνει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα στο έλεός τους και προτάσσει ιδεολογήματα, όπως αυτό της ατομικής ευθύνης, πλέον γνωστής και ως «προσαρμογής».

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση ΝΔ έχει αποτύχει παταγωδώς να διαχειριστεί την ακρίβεια και τη νέα ενεργειακή κρίση. Το «στρατηγικό σχέδιό» της είναι μια πολιτική που απαιτεί από τον λαό να προσαρμοστεί στην ακραία φτώχεια, στηριζόμενος στα επιδόματα-ψίχουλα κι αυτό μάλιστα παρουσιάζει ως success story. Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο αγγίζουν το 178,9%, ενώ οι λογαριασμοί του ρεύματος αντιστοιχούν σε δύο μισθούς! Η κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης προσπαθούν να παρουσιάσουν τον πληθωρισμό ως ένα εισαγόμενο φαινόμενο που οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα όμως η ακρίβεια και η φτωχοποίηση είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που συνεχίζει να επιτρέπει στους παρόχους ενέργειας να βγάζουν υπερκέρδη χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο. Εξάλλου το ξεπούλημα επί πινακίου φακής της ΔΕΗ στους ιδιώτες έγινε πριν την έναρξη του πολέμου, έχοντας σα στόχο την ικανοποίηση των «φίλων» ιδιωτών-αρπακτικών της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων της ΝΔ, οδήγησε την χώρα σε αυτή την άθλια κατάσταση και τώρα μας προετοιμάζει για «τον χειρότερο χειμώνα από το ‘45» (Α. Γεωργιάδης), παρουσιάζοντας την προσαρμογή στην φτώχεια και στην εξαθλίωση ως μέσο επιβίωσης και αναγκαιότητα. Την ίδια ώρα, οι ίδιοι δίνουν ασύστολα εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες με επιδοτήσεις και διαγραφές χρεών. Παράλληλα στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, κατά παραγγελία των ΗΠΑ, βυθίζοντάς μας ολοένα και πιο βαθιά σε έναν επικίνδυνο πόλεμο. Η κυβέρνηση, πάντα βρίσκει κονδύλια για αγορά όπλων και προσλήψεις σε στρατό και αστυνομία, όμως «δυσκολεύεται» όταν πρόκειται για την χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, υγείας και ασφάλισης. Μάλλον σε εκείνες τις περιπτώσεις είναι ευθύνη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων το αν θα «προσαρμοστούν ή θα πεθάνουν»!

Φτάνει πια! Ο Μητσοτάκης και η συμμορία του καταστρέφουν τη ζωή μας. Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία πρέπει να απαντήσουμε στους μνημονιακούς. Μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης να οικοδομήσουμε ένα μαζικό κίνημα και να επιβάλλουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ