Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ: ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Το βράδυ της Παρασκευής 09/09 η 42χρονη Α. Κουκουλιάτρα, κατήγγειλε πως μία ομάδα αστυνομικών, χωρίς κανένα λόγο, την τράβηξαν μέσα στο εργοτάξιο του μετρό και άρχισαν να της επιτίθενται φραστικά. Όταν η γυναίκα τους απάντησε, οι αστυνομικοί την ξυλοκόπησαν άγρια. Όπως γνωστοποίησε και η δικηγόρος της, η συγκεκριμένη γυναίκα περνούσε τυχαία από το σημείο για να πάρει το μηχανάκι της. Αφού οι αστυνομικοί της επιτέθηκαν και την τραυμάτισαν χωρίς κανένα λόγο, αυτή άρχισε να φωνάζει και τότε οι αστυνομικοί την άφησαν να φύγει με μώλωπες στο χέρι.

Τέτοια περιστατικά απρόκλητης αστυνομικής βίας και ξυλοδαρμών τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία πραξικοπηματικά. Σε σύμπνοια με την αστική «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, απελευθερώνει χρυσαυγίτες, δολοφόνους και βιαστές (Πατέλης, Κορκονέας, Λιγνάδης κ.ά.). Από την άλλη, φορτώνει εκατοντάδες αγωνιστές με ανυπόστατες κατηγορίες και πρόστιμα, σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές και σωματεία και δίνει το ελεύθερο στην αστυνομία να ξυλοφορτώνει διαδηλωτές. Η όξυνση της καταστολής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει σε πιο άγριες και ανεξέλεγκτες επιθέσεις της αστυνομίας απέναντι στους φοιτητές και τους εργαζόμενους, όπως οι δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ στους χιλιάδες φοιτητές σε συναυλία στο ΑΠΘ, η καταστολή των απεργών της Μαλαματίνας, αλλά και η προσπάθεια μετατροπής των Εξαρχείων σε μια αστυνομοκρατούμενη περιοχή, η οποία θα χωρά μόνο επιχειρήσεις.

Σε μία περίοδο όπου η ακρίβεια, ο πόλεμος και η φτώχεια απειλούν τη ζωή της ανθρωπότητας, η άθλια κυβέρνηση του Μητσοτάκη επιβάλλει ένα αυταρχικό καθεστώς και επιτίθεται με μανία στα δικαιώματα των «από κάτω». Ενισχύει διαρκώς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, δίνοντας υπέρογκα ποσά στην αστυνομία και  παρέχοντάς της πλήρη κάλυψη. Αδιαφορεί πλήρως για τις κοινωνικές ανάγκες και ιδιωτικοποιεί τα πάντα, ενώ σειρά στην επίθεση έχουν η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια υγεία και παιδεία. Όσο μεγαλώνει και βαθαίνει η κρίση, η κυβέρνηση ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα γίνονται ακόμη πιο ανίκανα να δώσουν μία λύση.  

Ως εδώ με τη λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ. Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Μέσα από τους ταξικούς μας αγώνες, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και να επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους, τις δικές μας ανάγκες.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ