Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Η κατάσταση με την πανδημία όσο και αν έχει αποσιωπηθεί – σκοπίμως – από τα ΜΜΕ με τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες να κατακλύζονται σχεδόν αποκλειστικά από τα ζητήματα του πολέμου στην Ουκρανία και των Ελληνοτουρκικών, βρίσκεται σε ανησυχητική πορεία τόσο στην χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο. Πλέον, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη. Μόνο την τελευταία βδομάδα του Ιουλίου καταγράφηκαν συνολικά 122.230 κρούσματα και 355 θάνατοι. Ταυτόχρονα, μεγάλη είναι η αύξηση που σημειώθηκε στα λύματα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πληθυσμό για χάρη της «βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού». Έτσι, έχοντας ήδη μπει στην πιο τουριστική περίοδο του καλοκαιριού επικρατεί μια κατάσταση πλήρους αδιαφορίας για την λήψη οποιουδήποτε προστατευτικού μέτρου. Μάλιστα προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτόν τον παραλογισμό, χρησιμοποιώντας ξανά τους «ειδικούς». Ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε στην συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για την Πανδημία ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε περισσότερα μέτρα, καθώς δεν μας το επιτρέπει η κούραση της κοινωνίας»! Ενώ ο ΠΟΥ έχει σημάνει συναγερμό για την μετάλλαξη ΒΑ.5 και την αύξηση των θανάτων, η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι για άλλη μια φορά η εγκατάλειψη των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των νέων στο έλεος του κορονοϊού, για να προστατευτούν τα κέρδη μιας ισχνής μειοψηφίας-ελίτ της ελληνικής κοινωνίας.

Οι καλοκαιρινοί μήνες θα αποτελέσουν εφιάλτη για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που δεν υποφέρει μόνο από τον κορονοϊό. Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο των «αρίστων» ωθούν σε εξόντωση ειδικά τα χαμηλότερα στρώματα. Αρχικά, με την ακρίβεια να ροκανίζει συνεχώς το εισόδημά μας, ενώ παράλληλα οι δαπάνες για εξοπλισμούς και πολεμική βοήθεια στην Ουκρανία φτάνουν αμύθητα ποσά που κόβονται από την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση. Επιπλέον ζούμε με τον φόβο νέων καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ) για τις οποίες δεν υπάρχουν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης επειδή απλά δεν είναι κερδοφόρα η συντήρηση τέτοιων λειτουργιών!

Φτάνει πια! Πρέπει να τελειώσουμε με την εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους «άριστους» που μας ωθούν κατευθείαν στην καταστροφή. Μόνος δρόμος οι δικοί μας αγώνες για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και να επιβάλουμε τις ανάγκες μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ