Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 02/06 ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΠΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

 


Την Πέμπτη 02/06 πραγματοποιήθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, κ.α.) ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τον νέο νόμο-πλαίσιο οδοστρωτήρα της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως. Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ανένταχτοι φοιτητές. Στη Θεσσαλονίκη, η διαδήλωση που έγινε το πρωΐ της Πέμπτης κατέληξε στο ΑΠΘ όπου και πάλι οι φοιτητές δέχτηκαν βάρβαρη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα 2 από αυτούς να συλληφθούν και να αφεθούν ελεύθεροι το επόμενο πρωΐ. Μάλιστα, τα ΜΑΤ δε δίστασαν να ρίξουν χημικά μέσα(!) στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους φοιτητές. Η υποκρισία δεν έχει όριο για κυβέρνηση-πρυτανεία όταν γίνεται λόγος για "βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα" και για «περιφρούρηση» για το χτίσιμο νέας βιβλιοθήκης, ενώ την ίδια στιγμή τα ΜΑΤ πνίγουν τους φοιτητές μέσα στην ίδια τη βιβλιοθήκη τους! 

Αφορμή των κινητοποιήσεων ήταν οι εικόνες ακραίας καταστολής και αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα, στις 26/05 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο. Απάντηση της κυβέρνησης του δόγματος «Νόμος και Τάξη» ήταν οι δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές με χημικά, κρότου λάμψης, κλωτσιές και χτυπήματα με γκλοπ. Μάλιστα ένας φοιτητής χτυπήθηκε με κρότου λάμψης στο πρόσωπο έπειτα από ευθεία βολή και έπρεπε να μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με σπασμένα δόντια, ανοιχτές πληγές και απώλεια ακοής στο ένα αυτί. 

Αιτία για την ακραία καταστολή είναι ο νόμος Κεραμέως που επιφέρει την δομική αλλαγή της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και αποσκοπεί στην εμπορευματοποίησή της. Κύριοι άξονές του είναι τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις σχολών, διαγραφές φοιτητών, διάλυση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, δίδακτρα και δημιουργία ενός πανεπιστημίου «για λίγους και εκλεκτούς». Τέλος, προκειμένου να σπάσει κάθε είδους πολιτικοποίησης των φοιτητών, η Κεραμέως χτυπάει το δημοκρατικό δικαίωμα στον φοιτητικό συνδικαλισμό με την κατάργηση των παρατάξεων, τα ενιαία ψηφοδέλτια και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. 

Για να εφαρμόσει τα εγκληματικά της νομοσχέδια, που θα τσακίσουν την δημόσια και δωρεάν παιδεία και για να δημιουργήσει το εκτρωματικό «πανεπιστήμιο της αγοράς», η κυβέρνηση ΝΔ, πρέπει να καταστείλει κάθε εστία αγώνων και αντίστασης στα πανεπιστήμια. Επιχειρεί να εφαρμόσει το δόγμα «Νόμος και Τάξη» και να καταστρατηγήσει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία των φοιτητών. Αυτή η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων έχει κηρύξει τον πόλεμο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ο μοναδικός τρόπος να εφαρμόσει τα εγκληματικά αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά της σχέδια είναι μέσω της ακραίας καταστολής και των αυταρχικών πολιτικών της!
Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Φοιτητές και νεολαία πρέπει να συνεχίσουμε τους αγώνες που ξεκινήσαμε και με κινητοποιήσεις σαν την τελευταία να οργανώσουμε μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας ενάντια στα εγκληματικά τους σχέδια!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΠΠΙ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΡΝΙΚΕ 
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ - ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ