Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!




    Για ακόμη μια φορά στις 26/5 τα ΜΑΤ εισέβαλαν στον χώρο του ΑΠΘ και εξαπέλυσαν μια σχεδόν δολοφονική επίθεση προς τους φοιτητές. Με την δικαιολογία πως η αστυνομία βρίσκεται στον χώρο για να περιφρουρεί τις εργασίες για την δημιουργία της βιβλιοθήκης, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, κλωτσιές και χτυπήματα με γκλοπ στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική παρουσία στο πανεπιστήμιο. Μάλιστα ένας φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση μετά από χτύπημα κρότου λάμψης στο πρόσωπό του. Λίγη ώρα αργότερα, τα ΜΑΤ συνέχισαν το ρεσιτάλ καταστολής, κυνηγώντας αδιακρίτως όποιον βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από το Βιολογικό.

 
    Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει αυτή την κατάσταση σε μια κανονικότητα όπου με κάθε ευκαιρία οι συμμορίες των ΜΑΤ και της ασφάλειας θα μπορούν να χτυπάν φοιτητές, να τους τρομοκρατούν πετώντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα μέσα στα κτήρια και εξαπολύοντας ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό σε κάθε φοιτητή που δεν υπακούει πιστά τις εντολές της κυβέρνησης και των πρυτάνεων. Θέλουν να εγκαταστήσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία και να επιβάλουν το δόγμα του νόμου και της τάξης μέσα στα πανεπιστήμια όπως προσπαθούν να κάνουν και στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία.
    Θέλουν να διαλύσουν κάθε εστία αγώνα των φοιτητών έτσι ώστε να εφαρμόσουν ανενόχλητη τους εγκληματικούς νόμους Κεραμέως που θα διαλύσουν τα πανεπιστήμια με δίδακτρα, διαγραφές και κλεισίματα σχολών. Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που θέλουν και μέσα σε αυτό δεν υπάρχει χώρος για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ έχει κηρύξει τον πόλεμο σε ολόκληρη την κοινωνία. Η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσει την εφαρμογή της εγκληματικής της πολιτικής της. Το ξύλο, οι συλλήψεις, τα πρόστιμα και οι διώξεις, «η νόμιμη βία της αστυνομίας παγιώνονται ώστε να οικοδομηθεί ένα καθεστώς φίμωσης και τρομοκρατίας των νέων, των εργαζομένων και των φτωχών.
    Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Με μαζικούς αγώνες να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Να παλέψουμε ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ