Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

1.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Την Τετάρτη 27 Απρίλη ξεκίνησαν οι μαζικές διακοπές ρεύματος λόγω αδυναμίας αποπληρωμής λογαριασμών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, περίπου 1.000 λαϊκά νοικοκυριά πέφτουν στο σκοτάδι ημερησίως. Είναι πλέον φανερό πως η ενεργειακή κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα τα νοικοκυριά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με 1 στους 4 να δηλώνει πως αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους αυξημένους λογαριασμούς. Η κατάσταση αναμένεται να γίνει πολύ χειρότερη το επόμενο διάστημα, σαν αποτέλεσμα της νέας αύξησης στην τιμή του ρεύματος που συνέβη τον Απρίλη κι «ανέδειξαν» την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια στην ακρίβεια ηλεκτρικού ρεύματος (σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΕ).

Η κατάσταση έχει γίνει πλέον ασφυκτική. Ήδη, από την 1η έως τις 21 Απριλίου δόθηκαν από όλους τους παρόχους ρεύματος 26.500 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση. Πολλές οικογένειες έρχονται πλέον αντιμέτωπες με το ζήτημα της ίδιας τους της επιβίωσης, αδυνατώντας να πληρώσουν τα φουσκωμένα τιμολόγια βασικών παροχών (ρεύμα, πετρέλαιο, κ.λπ.), ή να αγοράσουν βασικά καταναλωτικά αγαθά, των οποίων οι τιμές έχουν γίνει απρόσιτες για τα φτωχότερα νοικοκυριά. 

Η κυβέρνηση ΝΔ, απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, καμία προσπάθεια δεν κάνει να ανακουφίσει τους πιο ευάλωτους. Ίσα ίσα, ενισχύει την αισχροκέρδεια, αποποιείται κάθε ευθύνη και αποδίδει ήδη σαν μοναδική αιτία της ενεργειακής κρίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία. Λες και πριν τον πόλεμο δεν υπήρχε ακρίβεια! Η κυβέρνηση είναι αυτή που ξεπούλησε τη ΔΕΗ σε ιδιώτες-αρπακτικά κι έλαβε γελοία μέτρα «στήριξης», που όχι απλά δεν βοηθούν με κανέναν τρόπο τους πληγέντες της ακρίβειας, αλλά τους χλευάζει (13 ευρώ/μήνα για βενζίνη!). Δηλώσεις των κυβερνητικών επιτελείων όπως «οι Έλληνες έχουν μάθει στο τζάμπα, πρέπει να πληρώσουν», δείχνουν τις κυνικές διαθέσεις της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτόν τον βούρκο, θα πρέπει οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους. Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, να επιβληθούν τα δικαιώματα των «από κάτω», στα κέρδη των «από πάνω».


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ – ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ