Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε


Σε πρόσφατη έκθεση της Eurostat φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που η ελληνική κοινωνία βιώνει στο πετσί της καθημερινά. Αυτό είναι η τεράστια έλλειψη αγοραστικής δύναμης που φαίνεται από το γεγονός ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας μας είναι 35 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε, με τη μόνη χώρα με χειρότερα ποσοστά να είναι η Βουλγαρία που απέχει 45% από τον μέσο όρο. Επίσης φαίνονται οι τεράστιες ανισότητες στο εσωτερικό της Ε.Ε με χώρες όπως το Λουξεμβούργο να έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα 177% πάνω από το μέσο όρο.

Η αλματώδης αύξηση του πληθωρισμού σε καύσιμα, ρεύμα και καταναλωτικά προϊόντα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο κατάφορη. Ενώ ο μέσος εργαζόμενος μετράει με τη σύριγγα τη βενζίνη που θα βάλει, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιδότηση των 13€ το μήνα σαν τεράστια επιτυχία. Ταυτόχρονα, αρνείται κατηγορηματικά να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων, θρέφοντας δηλαδή την αισχροκέρδεια την οποία διακηρύσσει ότι θα πολεμήσει. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, γελοία πρόσωπα όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλούνται πως φταίνε «ψυχολογικοί» λόγοι για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.

Όπως κάνει πάντοτε κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, έτσι και αυτή της ΝΔ, ψάχνει μανιωδώς άλλους εξωγενείς παράγοντες για να ρίξει όλες τις ευθύνες της ανικανότητάς της. Σήμερα αυτό το ρόλο παίζει ο πόλεμος στην Ουκρανία, που παρόλο που σίγουρα συντελεί στη σημερινή κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, αυτή είχε γίνει ανυπόφορη πολύ νωρίτερα από πολλούς άλλους παράγοντες. Η ιδιωτικοποίηση επί πινακίου φακής δημόσιων επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΛΑΡΚΟ κ.α), η όλο και αυξανόμενη ετήσια αιμορραγία 4 - 5 δις σε πολεμικούς εξοπλισμούς, η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που σακάτεψε την ήδη τσακισμένη οικονομία και τα αδιάκοπα «δώρα» εκατομμυρίων σε ημέτερους είναι λίγα μόνο παραδείγματα.

Η μόνη διέξοδος από τον αργό και βασανιστικό θάνατο της ακρίβειας και από τον κίνδυνο του πολέμου βρίσκεται στους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τότε θα πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας και να το διεκδικήσουμε στο δρόμο.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ