Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Σημαντική για τα δεδομένα της πόλης ήταν η διαδήλωση για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκατοντάδες φοιτητές και εργαζόμενοι έδωσαν μια δυναμική απάντηση απέναντι στο όργιο καταστολής που έλαβε χώρο πέρσι, σε φοιτητές  που αψήφησαν τις χουντοαπαγορεύσεις των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη  για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά και ενάντια στην εγκληματική πολιτική της ΝΔ. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών. Δυναμικό και μαζικό παλμό στη διαδήλωση έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των Εστιακών Φοιτητών (ΣΕΦΠΙ), Φιλοσοφίας, Χημικού. Μετά τους φοιτητικούς συλλόγους ακολούθησαν η ΑΔΕΔΥ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής/άκρας αριστεράς και μέλη του αναρχικού χώρου.

Η μαζική διαδήλωση ήταν μια ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησης του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση ΝΔ και μια απόδειξη ότι η ελληνική κοινωνία δεν ξεχνά τα κεκτημένα της μεγαλειώδους Εξέγερσης. Με τη σημαία του Νοέμβρη ‘73, μέσα από την αλληλεγγύη και τις δομές αυτοοργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και γειτονιά να ρίξουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ