Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 18:00 ΔΟΜΠΟΛΗ


48 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όλα τα κεκτημένα δικαιώματα και ελευθερίες καταργούνται με σωρηδόν αντεργατικά-αντιδημοκρατικά νομοσχέδια και στυγνή κρατική καταστολή. Κυριολεκτικά, όλες οι κατακτήσεις του Πολυτεχνείου και των μετέπειτα αγώνων, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των νέων, το αναφαίρετο δικαίωμα στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και Υγεία, οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες ξηλώνονται από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. Με πρόσχημα την πανδημία προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να βάλει το εργατικό και φοιτητικό κίνημα στο γύψο, να τρομοκρατήσει με κάθε μέσο την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο περσινός Νοέμβρης στιγματίστηκε από το κρεσέντο καταστολής των ΜΑΤ των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη με αποκορύφωμα τα γεγονότα στη 17 Νοέμβρη. Στα Γιάννενα 23 φοιτητές που προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, ξυλοκοπήθηκαν άγρια, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν κάτω από άθλιες συνθήκες ενώ τους επιβλήθηκε το εκδικητικά άδικο πρόστιμο των 900 ευρώ έκαστος! 

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τα γεγονότα από φοιτητές και εργαζόμενους κλείνει έναν χρόνο δράσης ενάντια στην καταστολή, στα πρόστιμα και στις συλλήψεις αγωνιστών. Με πλήθος παρεμβάσεων στην πόλη, έξω από την εφορία και στο πανεπιστήμιο, αλλά και με δεκάδες ανακοινώσεις στο blog της επιτροπής αναδείξαμε την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, το ζήτημα της εμβάθυνσης της αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, την γιγάντωση του κράτους έκτακτης ανάγκης. Συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι τέλους για την οριστική απόσυρση των κατηγοριών και των εξοντωτικών προστίμων! Ήδη η δράση μας έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα και συνολικά η αντίδραση της κοινωνίας και οι αγώνες ενάντια στην κρατική βία έχουν βάλει ένα φρένο στα όργια κρατικής καταστολής του προηγούμενου διαστήματος. 

Τον φετινό Νοέμβρη, η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών μαζί με το Σύλλογο των Εστιακών Φοιτητών (ΣΕΦΠΙ), θα συμμετέχουμε στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για να τιμήσουμε τους νεκρούς της χούντας και τους μαχητικούς αγώνες που δόθηκαν, αλλά ταυτόχρονα για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα της εξέγερσης που σήμερα καταργούνται το ένα μετά το άλλο.

Στον δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης, να παλέψουμε ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές, αντεργατικές και αντιδημοκρατικές επιθέσεις της κυβέρνησης. Με όπλο την αυτό-οργάνωση και την  αλληλεγγύη να βγούμε δυναμικά στους δρόμους και να υψώσουμε τη σημαία του Νοέμβρη. Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ - ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 

•ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΜΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ