Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

 


Ήδη τρεις φορές τις τελευταίες 2 εβδομάδες, φασιστική γκρούπα μαθητών με τη βοήθεια «εξωσχολικών» χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε μέλη φοιτητικών συλλόγων στο 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Αρχικά (22/09), φοιτητές δέχτηκαν επίθεση καθώς μοίραζαν προκηρύξεις και ενημέρωναν τους μαθητές σχετικά με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του νόμου Κεραμέως (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων κλπ) έξω από το σχολείο. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε μετέπειτα αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το σχολικό συγκρότημα. Στην τελευταία, το πρωί της Τρίτης 28/9, τα φασιστοειδή επιτέθηκαν στους φοιτητές με πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ

Καθόλου τυχαίο δεν είναι πως η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία δεν έκαναν το παραμικρό ενάντια σε αυτές τις ομάδες αλλά αντιθέτως έκαναν “τα στραβά μάτια” επιλέγοντας την προπαγάνδα της κατάπτυστης θεωρίας των δύο άκρων. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της αριστεράς κάλεσαν σε αντιφασιστική διαδήλωση την Τετάρτη 29/09 στη Σταυρούπολη. Πριν ξεκινήσει η διαδήλωση, ομάδα περίπου 40 ακροδεξιών επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους και η αστυνομία για άλλη μια φορά έμεινε άπραγη. Αντίθετα, όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους φασίστες, τα ΜΑΤ επενέβησαν ρίχνοντας κρότου λάμψης στους... διαδηλωτές(!) για να τους τρομοκρατήσουν. Παρά την προσπάθεια των φασιστών και της αστυνομίας να διαλύσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση, πάνω από 3.000 μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζικά στη γειτονιά της Σταυρούπολης στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό.

Η θηριώδης αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ να αντιμετωπίσει την οικονομική και υγειονομική κρίση, έχει τροφοδοτήσει αυτές τις φασιστο-συμμορίες που στόχο έχουν να σπείρουν το εθνικιστικό δηλητήριο και να αποπροσανατολίσουν τη νεολαία και τους εργαζόμενους από τα πραγματικά τους προβλήματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη μία «καυχιέται» πως καταδίκασε τη Χ.Α, από την άλλη αφήνει χώρο σε φασιστικές ομάδες να δρουν ανενόχλητες. Ήδη 3 μέλη της Χ.Α έχουν αποφυλακιστεί, ενώ όσοι βρίσκονται στη φυλακή μπορούν να κάνουν ραδιοφωνικές εκπομπές (Κασιδιάρης) και να μιλάνε στο Ευρωκοινοβούλιο (Λαγός)! Την ίδια στιγμή, στέλνει τα ΜΑΤ να επιτεθούν δολοφονικά σε φοιτητές και εργαζόμενους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, φορτώνοντας τους πρόστιμα και ψευδείς κατηγορίες.

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Φοιτητών χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές που συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Απέναντι στο καθεστώς της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, απέναντι σε κάθε φασιστική επίθεση, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι πρέπει να ενωθούμε. Να βάλουμε φρένο στην κυβέρνηση της ΝΔ που με την εγκληματική πολιτική της σκορπά φτώχεια, βία και εξαθλίωση. Για να σταματήσουν να υπάρχουν αυτά τα μορφώματα θα πρέπει να σταματήσουμε αυτούς που τα γεννούν.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

​ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙ

● ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΙΑΣ 

● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ