Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ «ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ


Μετά τα όργια καταστολής σε διαδηλώσεις και πανεπιστήμια, σειρά παίρνουν και οι γειτονιές. Στις 07/03, το μεσημέρι, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αστυνομικοί των ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά χωρίς κανένα λόγο. Μάλιστα η αιτιολογία των αστυνομικών για την επιβολή προστίμου ήταν ότι «θα σας γράψω γιατί έτσι θέλω». Στη συνέχεια οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με απίστευτο μένος σε όποιον τόλμησε να διαμαρτυρηθεί χτυπώντας με τα γκλοπ νέους και εργαζόμενους ενώ πραγματοποίησαν 11 συλλήψεις. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και μαζική διαδήλωση –τουλάχιστον 1000 ατόμων- ως πρώτη απάντηση στην αστυνομοκρατία και το όργιο καταστολής. Οι πραιτοριανοί των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη προσπάθησαν να απαγορεύσουν και να διαλύσουν την διαδήλωση χτυπώντας με γκλοπ, κρότου λάμψης και χημικά. 

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ περί «επίθεσης 30 ατόμων στους αστυνομικούς» που αναπαρήγαν όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Η συστηματική παραπλάνηση και τα ασύστολα ψέματα  διαψεύδονται από τα βίντεο που δημοσίευσαν κάτοικοι της περιοχής, όπου φαίνεται η ασύδοτη και απρόκλητη βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής. Η εκστρατεία ψέματος και τρομοκρατίας της κυβέρνησης ενισχύει και δικαιολογεί την επιθετική στάση της αστυνομίας η οποία εδώ και καιρό λειτουργεί σχεδόν σαν στρατός κατοχής ενάντια σε φοιτητές, εργαζόμενους και διαδηλωτές.

    Η αστυνομοκρατία και η καταστολή είναι μάλλον ο μόνος τρόπος που έχει η κυβέρνηση της ΝΔ για να διατηρηθεί στην εξουσία. Με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος. Η κυβέρνηση δεν τα έχει βάλλει μόνο με όσους αντιστέκονται και διεκδικούν, αλλά έχει κηρύξει τον πόλεμο σε όλη την κοινωνία. Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να τους σταματήσουμε.


Αγώνας για Ψωμί- Υγεία- Παιδεία- Ελευθερία

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


•ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ- ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

•ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

•ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ