Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

ΟΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 


Στις 5 και 6 Μάρτη, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και με απίστευτη αγριότητα στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Με χημικά, κρότου λάμψης και αύρες οι δολοφονικές συμμορίες ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΟΠΚΕ απαγόρεψαν κάθε προσπάθεια συγκέντρωσης και διαδήλωσης ενώ προσήγαγαν τουλάχιστον 30 διαδηλωτές. Από το μένος των κατασταλτικών μηχανισμών δεν γλίτωσε ούτε καν ο γιός του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας που τον προσήγαγαν βιαίως στη ΓΑΔΑ. Το κρεσέντο βίας και καταστολής συνεχίστηκε το μεσημέρι της 6ης Μάρτη στο Χαλάνδρι όπου οι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης για να διαλύσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το απόγευμα του Σαββάτου τουλάχιστον 10 μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ εφόρμησαν στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα για να καταστείλουν …ένα πανό αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα! Την ίδια στιγμή κυβέρνηση  και αστυνομία σχηματίζουν δικογραφίες ενάντια σε αγωνιστές, φορείς και συλλογικότητες για να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες εργαζόμενους και νέους που διαδήλωναν καθημερινά όλη την προηγούμενη υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα.

Μετά από 60 μέρες απεργία πείνας η υγεία του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ενώ μοναδικό αίτημα του είναι απλώς η εφαρμογή του νόμου, η  άθλια κυβέρνηση της ΝΔ παίζει ένα μακάβριο παιχνίδι με τη ζωή του. Με την εκδικητική και ανάλγητη στάση της επί της ουσίας καταδικάζει τον Δ. Κουφοντίνα σε θάνατο. Το μίσος της κυβέρνησης για τους αγωνιστές και τους εργαζόμενους δεν μπορεί να κρυφτεί. Γι’ αυτό άλλωστε στέλνει τους πραιτοριανούς της να καταστέλλουν με ξύλο, συλλήψεις και πρόστιμα οποιονδήποτε αγωνίζεται ενάντια στην κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. 

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια σε όλη την κοινωνία. Έχουμε χρέος να τους σταματήσουμε, για να βάλουμε φρένο στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, την αστυνομοκρατία και την καταστολή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


•ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

•ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

•ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ