Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΕΣ 


    Στις 21/1, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις ενάντια στο νομοσχέδιο – οδοστρωτήρα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που θέλει να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε φυλακές και να διαλύσει την Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση. Μαθητές φοιτητές και εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο αψηφώντας το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

    Στην Αθήνα, χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρά την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων συμμετείχαν στη διαδήλωση που κατάφερε να φτάσει μπροστά στη Βουλή. Στην Πάτρα και στα Γιάννενα, επίσης, έγινε διαδήλωση η οποία δεν εμποδίστηκε από την αστυνομία. Η επιτροπή υπεράσπισης των 23 διωκόμενων φοιτητών συμμετείχε με πανό στην συγκέντρωση στα Γιάννενα καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Κεραμέως και απαιτώντας την παύση των διώξεων και την διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων (900 ευρώ έκαστος) στους 23 φοιτητές που ξυλοκοπήθηκαν με μανία και συνελήφθησαν από την αστυνομία στις 17/11.

    Στη Θεσσαλονίκη, όταν οι φοιτητές προσπάθησαν να βγουν στο δρόμο (Εγνατία) βρέθηκαν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά–όπως και στις 14/1– με την αστυνομική βία και καταστολή. Οι πραιτοριανοί των Μητσοτάκη–Χρυσοχοΐδη για να εμποδίσουν τη διαδήλωση έριξαν χημικά, χτύπησαν με τις ασπίδες και τα γκλοπ τους φοιτητές και συνέλαβαν τρεις, φορτώνοντας τους ανυπόστατες κατηγορίες και πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα. Παρόλα αυτά, οι διαδηλωτές δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και πραγματοποίησαν πορεία, η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ).
    Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών, χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ενάντια στα νέα σχέδια της κυβέρνησης για την διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης στους τρεις φοιτητές και την ακύρωση των προστίμων.


Ο αγώνας για Ψωμί – Υγεία – Παιδεία – Ελευθερία
 συνεχίζεται
 παρά και ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία!



• ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ- ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
• ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΑΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Γιάννενα: Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 φοιτητών 21/1/2020



Θεσσαλονίκη 21/1/2021





Βίντεο από Θεσσαλονίκη: