Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

 

Η ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΑΠΟ «ΗΡΩΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ»… 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΔΕ

Οι Διοικήσεις των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, προχώρησαν σε πειθαρχική και ποινική δίωξη της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου της Έδεσσας και του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Γιαννιτσών, επειδή τόλμησαν (!) να μιλήσουν σε τοπικά ΜΜΕ για να καταδείξουν τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην δημόσια υγεία. Στο νοσοκομείο της Έδεσσας, μάλιστα, η διοίκηση δεν δίστασε να παρέμβει μέχρι και στις διαδικασίες του Σωματείου. Όρισε νέο ΔΣ χωρίς την παρουσία της προέδρου η οποία βρισκόταν σε καραντίνα καθώς νοσούσε από κορονοϊό (!) και έτσι τελικά αποφάσισε την καθαίρεση της.

Εδώ και μήνες, οι υγειονομικοί αντιμετωπίζουν την πανδημία του κορονοϊού αβοήθητοι. Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνει ανεπαρκέστατα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ (προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση υποδομών, μαζικά δωρεάν τεστ κ.λπ.) και επιλέγει τιμωρήσει και να φιμώσει οποιονδήποτε τολμά να καταγγείλει ή έστω να διαφωνήσει με την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα τρομοϋστερίας τρεις συνδικαλιστές από τον κλάδο του επισιτισμού προσήχθησαν, επειδή προσπάθησαν να βάλουν ένα πανό κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι ξεκάθαρο ότι οι χουντοαπαγορεύσεις της κυβέρνησης και η καταστολή δεν αφορούν μόνο τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις αλλά εξαπλώνονται σε κάθε συνδικαλιστικό, εργατικό και δημοκρατικό δικαίωμα.

Η βία και η καταστολή, οι συλλήψεις, οι διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών και η «επικοινωνιακή» διαχείριση της πανδημίας τείνουν να γίνουν καθεστώς. Δεν θα τους περάσει! Πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε αυτούς που θυσιάζουν τις ζωές μας. Να παλέψουμε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, για μια πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία.


- Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

- Απόσυρση – Παύση όλων των διώξεων και  εξοντωτικών προστίμων

- Ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας