Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Η επιθετική πολιτική της Αμερικής ωθεί στην αυτοκτονία Αμερικάνο αξιωματικό

Στις 26/2 ο 25χρονος Αμερικανός αξιωματικός Aaron Bushnell αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, διαμαρτυρόμενος για την γενοκτονία της Παλαιστίνης. Συγκεκριμένα, αφού δήλωσε πως δεν θα γίνει συνεργός στη γενοκτονία που πραγματοποιείται στη Παλαιστίνη, περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, που ξεκίνησε στις 8/10 με αφορμή την επίθεση της Χαράς, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με το Ισραήλ να μην έχει σκοπό να υποχωρήσει μέχρι να καταστρέψει ολοσχερώς την Παλαιστίνη και να δολοφονήσει όλους τους Παλαιστίνιους. Από τις 23/1, δεν έχει μπορέσει να φθάσει καμιά οχηματοπομπή με βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, λόγω των περιορισμών των ισραηλινών αρχών. Από την μεριά της η Αμερική στέλνει εξοπλισμούς αξίας πολλών εκατομμυρίων και στρατό για να συνεχιστεί η σφαγή ενός ολόκληρου λαού.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πάει αντίθετα με τη θέληση του λαού της αφού η πλειοψηφία των Αμερικάνων είναι με το μέρος της Παλαιστίνης. Όπως φάνηκε, ακόμα και τα πιο αντιδραστικά κομμάτια της κοινωνίας, όπως είναι οι αξιωματικοί, δεν συντάσσονται με τις βουλές της κυβέρνησης και αντιλαμβάνονται πως τους στέλνει να διαπράξουν ένα έγκλημα για τα δικά της συμφέροντα.

Η Ελλάδα, σαν πιστός ακόλουθος του ΝΑΤΟ, ακολουθεί την ίδια γραμμή. Συμμετέχει σε έναν πόλεμο, δίνοντας τεράστια μέρη του προϋπολογισμού για εξοπλισμούς, παρά τις κινητοποιήσεις νεολαίας και εργαζομένων προς υπεράσπιση της Παλαιστίνης. Ταυτόχρονα, ιδιωτικοποιεί και ξεπουλάει οτιδήποτε δημόσιο (υγεία, παιδεία, ρεύμα μεταφορές), για να μπορεί να δίνει ακόμα περισσότερα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, ενώ η υπόλοιπη κοινωνία βυθίζεται στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ως εδώ! Πρέπει φοιτητές εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα να τους σταματήσουμε. Στις τεράστιες κινητοποιήσεις φοιτητών, αγροτών και εργαζομένων εδώ και δύο μήνες, ακούγεται και το αίτημα για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Αυτό γιατί η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως μας έχουν σύρει σε μια γενοκτονία παρά τη θέλησή μας και στο όνομά της καταπατούν κάθε μας δικαίωμα. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε, να επιβάλουμε καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση των κοινωνικών μας αναγκών και όχι λεφτά για να δολοφονείται ένας ολόκληρος λαός.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

·         ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

·         ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

·         ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

·         ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ