Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 25 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Σε αναβολή κατέληξε η εκδίκαση της υπόθεσης των 25 διωκόμενων φοιτητών του Πολυτεχνείου του 2020, που είχε προγραμματιστεί για τις 6/6/23 στο Δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων. Σχεδόν 3 χρόνια μετά το κρεσέντο καταστολής και τρομοκρατίας της 17ης Νοέμβρη του 2020, οι 25 διώκονται ακόμα με χαλκευμένες κατηγορίες και επιβαρύνονται με εκδικητικά πρόστιμα των 900 ευρώ έκαστος. Η δράση της Επιτροπής Υπεράσπισης των 25 διωκόμενων του Πολυτεχνείου, είχε σαν αποτέλεσμα να μην ξεχαστούν τα γεγονότα, να αναδείξει τις αιτίες της κρατικής καταστολής που δέχθηκαν οι νεαροί φοιτητές που διαδήλωσαν για να τιμήσουν την Επέτειο Μνήμης και Αγώνα του Πολυτεχνείου και να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις στα δικαιώματά μας σε Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία!

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο είχε σημαντική μαζικότητα, ενώ στηρίχθηκε από φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες, ακαδημαϊκούς και μπόρεσε να καλυφθεί από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Η αλληλεγγύη και η ενότητα, μαζί με ένα σχέδιο αγώνων, είναι τα μόνα εργαλεία που μπορούν να βάλουν φρένο στις προσπάθειες του κράτους να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε τολμά να καταγγέλλει τις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα. Να παλέψει ενάντια στις λογικές του κέρδους και των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη. Η υπεράσπιση αυτού του αγώνα με κάθε μέσο σημαίνει πάλη ώστε να μη νομιμοποιηθεί η καταστολή και η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σημαίνει υπεράσπιση κάθε μελλοντικού αγώνα.

Όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά επιτελεία οικοδομούν ένα μαύρο κράτος καταστολής και τρομοκρατίας δίνοντας πακτωλούς χρημάτων στις μονάδες καταστολής(συνεχείς προσλήψεις αστυνομικών, ίδρυση της ΟΠΠΙ, αγορές οχημάτων για την ΕΛΑΣ κ.ά.), ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια, η φτώχεια και η ανεργία συνθλίβουν τη κοινωνία. Αυτός ο αυταρχισμός μόνος χειρότερος μπορεί να γίνει την επόμενη τετραετία. Αυτή είναι η «σταθερότητα» που μας υπόσχονται και ενάντια σε αυτό το καθεστώς πρέπει να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα μας.

Σαν Επιτροπή των 25 Διωκόμενων Φοιτητών ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης, τις οργανώσεις, συλλογικότητες, τους φορείς (σωματεία, συλλόγους κλπ.) και κάθε έναν ξεχωριστά, ή/και όσους μας στήριξαν οικονομικά ή/και με ψηφίσματα αλληλεγγύης σε όλο αυτό το διάστημα. Μαζί να συνεχίσουμε στο δρόμο του Νοέμβρη, με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ,
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ 25 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ